Do Kwon, terra

De Zuid-Koreaanse openbare aanklagers bevestigen dat Do Kwon, de voormalig CEO en oprichter van Terraform Labs, miljoenen dollars richting een advocatenkantoor stuurde voordat Terra op spectaculaire wijze implodeerde in mei 2022. Uiteindelijk zorgde de implosie van Terra voor een dominoeffect binnen de industrie, die meerdere grote partijen in de problemen bracht en misschien ook wel FTX het zetje gaf dat het beursplatform teveel werd. In totaal gaat het om een bedrag van 9 miljard Koreaanse won (ongeveer 3 miljoen dollar).

Geld moet misschien terug

Do Kwon stuurde het geld richting het gerenommeerde Kim & Chang, een advocatenkantoor in Zuid-Korea dat vooral vermogende cliënten bijstaat. Het ondersteunde bijvoorbeeld Oxy Reckit Benckiser in een zaak uit 2011, waarbij dat bedrijf werd aangeklaagd voor het ombrengen van 14.000 mensen in Zuid-Korea vanwege een slechte luchtverfrisser.

Kim & Chang stond ook Audi Volkswagen Korea bij in het diesel-emissie schandaal in 2018. Verder behandelde het advocatenkantoor de zaak van Uber CEO Travis Kalanick, voor het illegaal lanceren van Uber in Zuid-Korea in 2014.

Vooral de timing van het versturen van de 3 miljoen dollar door Do Kwon richting Kim & Chang is opvallend. Dit deed hij namelijk voordat Terra was ingestort, waardoor het mogelijk is dat Do Kwon al had verwacht dat er iets mis zou gaan met het protocol. De openbare aanklagers verwachten dat hun dit zal helpen in de fraudezaak tegen de ondernemer.

Nu nog in Montenegro

Do Kwon zelf zit ondertussen nog steeds in de gevangenis in Montenegro, waar hij wacht op zijn uitlevering naar Zuid-Korea. De gevallen ondernemer werd daar opgepakt, nadat hij probeerde om met valse identiteitspapieren het land te ontvluchten en richting het Midden-Oosten te trekken.

Het is op dit moment nog even de vraag of Do Kwon richting Zuid-Korea of de Verenigde Staten gaat, die ook aanspraak maken op de vervolging van de gevallen oprichter van Terra.

Met deze voortgang lijkt er in ieder geval spoedig een einde te komen aan de soap rondom Do Kwon, die inmiddels alweer bijna één jaar gaande is. Voor de industrie zou het goed zijn als Do Kwon hard wordt aangepakt, zodat het wellicht anderen afschrikt om hetzelfde kunstje te herhalen.

Het bericht Do Kwon stuurde miljoenen richting advocatenkantoor voor implosie van Terra verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!