Fintech bedrijf Ripple heeft zijn liquiditeitsoplossing voor bedrijven gelanceerd om de kloof tussen crypto en fiat te overbruggen. De liquiditeitsoplossing genaamd Ripple Liquidity Hub is gelanceerd op 13 april na een succesvolle pilot vorig jaar.
De dienst werkt als een op zichzelf staande oplossing en als een toevoeging op Ripple’s populaire grensoverschrijdende betalingsdienst genaamd on-demand liquidity (ODL). Dit maakt het een wereldwijd liquiditeitsnetwerk dat zijn partners toegang biedt tot uitbetalingskanalen over de hele wereld.
De liquiditeitshub is ontwikkeld vanuit een bedrijfsstandpunt met als doel digitale activa aan te bieden vanuit verschillende marktmakers, waaronder crypto-exchange en over-the-counter handelsdesks. Wanneer een zakelijke partner liquiditeit nodig heeft, kunnen ze deze verkrijgen uit deze grote pools van diepe liquiditeit, waaronder USD, Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).
Interessant is dat de productlancering geen melding maakt van XRP, de crypto-token uitgegeven door Ripple. XRP is het middelpunt geweest van de meeste liquiditeitsproducten en -diensten die worden aangeboden door het fintech-bedrijf, vooral grensoverschrijdende liquiditeitsdiensten. Hoewel XRP werd genoemd onder digitale activa in de pilotfase van het bedrijf.
Het weglaten van XRP uit zijn liquiditeitspaar zou kunnen worden toegeschreven aan de doorlopende rechtszaak van het bedrijf in de Verenigde Staten tegen de effectenregulator. Ripple beweerde dat zijn liquiditeitsoplossing de kosten van operaties aanzienlijk zou verminderen bij transacties met een hoog volume. Dit wordt gedaan door het optimaliseren van de prijsvorming en liquiditeit van cryptocurrencies over verschillende activaparen.
Liquidity Hub elimineert de noodzaak om kapitaalposities vooraf te financieren om liquiditeit te verkrijgen of transacties uit te voeren. De liquiditeitsdienst vermindert de complexe multi-platform administratieve vereisten door organisaties in staat te stellen toegang te krijgen tot digitale activa op één plaats. De diensten zetten ook optimale prijzen vast voor digitale activa om bedrijven te beschermen tegen marktonstabiliteit en prijsschommelingen.
Ripple heeft naam gemaakt in de fintech-wereld door verschillende liquiditeitsoplossingen en grensoverschrijdende remittance-diensten aan te bieden. De populaire ODL-oplossing heeft een aantal banken over de hele wereld aan boord gehaald om goedkope remittance-diensten aan te bieden met behulp van cryptocurrencies.
Het bericht Ripple lanceert een liquiditeitshub voor bedrijven om de crypto-liquiditeitskloof te overbruggen verscheen eerst op CryptoBenelux.