Niet lang geleden werd bekend dat Twitter grote ambities heeft. Het platform van Elon Musk is namelijk van plan om crypto- en aandelen handelsdiensten aan te bieden aan klanten. Dit wordt bewerkstelligd door een samenwerking met bekend handelsplatform eToro. Musk wil van Twitter een van de grootste financiële instanties ter wereld maken, maar hoe realistisch is die ambitie eigenlijk als we kijken naar de huidige cijfers?
Twitter na Elon Musk
Aan het einde van het vorige jaar werd Twitter onder veel bombarie overgenomen door Elon Musk. De deal was het gesprek van de dag en uiteindelijk moest Musk een luttele $44 miljard neerleggen om het eigenaarschap van het platform toe te eisen. Al snel werd duidelijk dat Musk een andere koers met het platform wilde gaan varen.
Uit een recent onderzoek van ExpressVPN blijkt dat er op dit moment nog zo’n 354 miljoen actieve gebruikers van Twitter hun thuisbasis hebben gemaakt. Maar liefst 260 miljoen gebruikers loggen nog elke dag in! In eerste instantie gaf de overname van Musk ook een boost aan het aantal nieuwe gebruikers op Twitter. In de maand na de deal bedroeg het aantal downloads per dag 125.000. Dit getal is 42% hoger dan diezelfde periode een jaar eerder!
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Twitter groeide van 2019 tot 2022 elk jaar vrij consistent. Echter, de voorspelling voor de toekomst van het Twitter platform ziet er minder positief uit. Zo wordt er verwacht dat tegen het einde van 2023 het aantal actieve gebruikers op Twitter met 4% zal zijn gedaald. Voorspeld wordt zelfs dat in 2024 het aantal Amerikaanse gebruikers met nog eens 8% zal dalen.
Het Twitter-handelsplatform
Dat zijn natuurlijk vrij zorgelijke cijfers en getuigen van relatief grote problemen bij Twitter na de overname van Musk. Het zou natuurlijk ook roet in het eten kunnen gooien bij de grootse plannen van Musk voor zijn social media platform. Immers, hoe ga je van Twitter het “grootste financiële instituut” maken als je elk jaar een substantieel deel van je actieve gebruikers verliest?
Ook flirtte Musk in het verleden met het idee om van Twitter een zogenaamde “super app” te maken. Een online ecosysteem waar gebruikers meerdere uiteenlopende diensten kunnen gebruiken. In landen zoals China zijn dergelijke apps erg populair. Denk aan WeChat, waar gebruikers kunnen chatten, posten, bankieren en nog veel meer.
De introductie van crypto- en aandelenhandel op Twitter kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Enerzijds zou het nieuwe gebruikers kunnen aantrekken, geïnteresseerd in het gemak van handelen binnen een vertrouwde omgeving. Anderzijds kan het bestaande gebruikers afschrikken die zich zorgen maken over de veiligheid van hun gegevens of de vermenging van sociale media en financiële diensten. Musk zal een delicaat evenwicht moeten vinden om zowel nieuwe als bestaande gebruikers tevreden te stellen.
Om van Twitter een financiële reus te maken zal Musk in ieder geval het aantal gebruikers dat het platform verlaat moeten terugdringen. Wil Musk zijn enorme ambities voor Twitter waarmaken, dan zal hij zo snel mogelijk deze trend moeten doorbreken.
The post Analyse: Kan Elon Musk Twitter transformeren tot financiële reus?
appeared first on Crypto-Insiders.