Onlangs schreven we dat verschillende grote investeerders in bitcoin (BTC) na jaren complete stilte plotseling weer actief zijn geworden. Althans, dan concluderen we op basis van bepaalde transacties. Nieuwe data bevestigt dat dergelijke whales iets van plan zijn, en het zou een nadelig effect op bitcoin kunnen hebben.

Glassnode: bitcoin whales kopen weer

Blockchain-analist Glassnode schrijft op Twitter dat wallets met minimaal 10.000 BTC weer aan het verkopen zijn volgens de maatstaf Trend Accumulation Score. Een waarde die dichter tegen 1 aan zit (blauw) houdt in dat investeerders in een bepaalde categorie kopen, terwijl een waarde naar 0 toe (rood) betekent dat ze verkopen.

Het analysebureau suggereert dat de wallets met 10.000 BTC en meer soms laten zien dat ze slimmer zijn dan de rest van de markt en dat ze dus een leidende indicator zouden kunnen zijn.

Van halverwege maart tot begin april verkochten deze whales nog veel coins, maar de afgelopen weken zijn zij overgestapt op kopen. Ondertussen zijn de meeste andere investeerders hun coins aan het verkopen. De grotere whales zijn dus de vreemde eend in de bijt. Ook is opvallend dat de bitcoin koers in de tussentijd niet tot nauwelijks is veranderd, terwijl whales nu wel iets anders lijken te doen.

Glassnode-hoofdanalist Checkmate benadrukt op een reactie van een volger dat de maatstaf de wallets van exchanges buiten beschouwing laat. Deze wallets hebben doorgaans ook veel coins, transacties uit dit soort wallets kan aangeven dat investeerders hun coins naar hun eigen wallets in cold storage verplaatsen.

Bankencrisis de oorzaak voor kopende bitcoin whales?

Het is mogelijk dat de verkopen komen doordat de bankencrisis weer op begint te laaien. Afgelopen week werd bekend dat ook First Republic Bank (FRC) in financiële nood verkeert. Ook heeft de Federal Reserve aangekondigd de rentes nog verder op te voeren.

Veel investeerders zagen bitcoin en crypto in het algemeen de afgelopen tijd als beschermingsmiddelen tegen omvallende banken. Crypto vormt immers in theorie een alternatief financieel systeem. Het is dus mogelijk dat whales nog meer problemen met banken verwachten en denken dat bitcoin een goede oplossing blijft vormen.

The post Analyse: Bitcoin whales doen iets anders dan de rest, wat zijn ze van plan?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!