Bitcoin (BTC) heeft te maken met enorm hoge transactiekosten. De kosten zijn zelfs zo hoog dat ’s werelds grootste crypto exchange Binance BTC opnames tijdelijk moest opschorten. Wat is hier aan de hand, en is het een probleem?

Bitcoin NFT’s zorgen voor opstoppingen

De gemiddelde bitcoin transactiekosten bedragen op dit moment $19,21. Dat is een enorme toename van 800% ten opzichte van een jaar geleden. Deze plotselinge stijging heeft alles te maken met Ordinals, de technologie die het mogelijk maakt om non-fungible tokens (NFT’sop de Bitcoin blockchain te zetten.

Dit zorgt ervoor dat er vrijwel geen ruimte meer is in transactieblokken. Door de schaarse ruimte bieden gebruikers steeds meer geld om ervoor te zorgen dat hun transactie wordt meegenomen en verwerkt. Hierdoor stijgen de transactiekosten nu explosief.

Door de hoge transactiekosten werd Binance vannacht gedwongen om de BTC opnames tijdelijk op te schorten. “Er is nog een groot aantal opnametransacties in behandeling, omdat onze vastgestelde transactietegoeden niet waren ingesteld op de recente stijging van de $BTC-netwerktransactiekosten,” aldus Binance in een tweet.

Inmiddels heeft Binance de transactievergoedingen in zijn systeem verhoogd waardoor weer meer transacties worden meegenomen door miners. De opnames zijn dan ook weer geopend. Daarnaast geeft de exchange aan dat het ’t Bitcoin Lightning Netwerk zal gaan implementeren.

Is dit een groot probleem voor Bitcoin?

De opstoppingen klinken als een significant probleem voor Bitcoin. Het netwerk zou namelijk oorspronkelijk bedoeld zijn voor het doen van kleinere betalingen. Het is niet ideaal wanneer je voor je kopje koffie dergelijke transactiekosten moet betalen.

Toch zijn er ook positieve geluiden. De hoge transactiekosten zorgen er namelijk ook voor dat BTC miners meer geld verdienen, wat vervolgens een positief effect heeft op de beveiliging van Bitcoin; hoe meer miners, hoe veiliger het netwerk. De inkomsten die miners uit transactiekosten haalden waren op een zeker moment zelfs hoger dan de inkomsten uit block rewards. Dit gebeurde in het verleden maar een paar keer eerder.

Het Bitcoin Lightning Netwerk kan hier een oplossing bieden. De schalingsoplossing maakt het mogelijk om kleine transactie buiten de blockchain om te verwerken. Dit gaat dan een stuk sneller en voor de fractie van de prijs. Hoe dan ook is het een grote kwestie voor de Bitcoin-community waarover de meningen sterk verdeeld zijn.

The post Analyse: Bitcoin kampt met grote kwestie, Binance stopt BTC opnames
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!