Afgelopen week stond in het teken van het gigantische en totaal onverwachte succes van de memecoin Pepe (ticker: PEPE). Een maand geleden begon de coin nog niet, maar inmiddels heeft PEPE een ongekend hoge marktwaarde. Nu komt daar nog een mijlpaal bij, want hij haalt nu ook zijn gelijke met de meest verhandelde cryptocurrencies in de markt.

Pepe enorm populair geworden

Dat blijkt uit data van CoinMarketCap, Pepe staat nu namelijk op plek 8 wat dagelijks volume betreft. Op het moment van schrijven ligt dit volume op maar liefst bijna 1 miljard dollar. Alleen het volume van onder andere Tethers USDT, bitcoin (BTC), ether (ETH), USD Coin (USDC) en Binance Coin (BUSD) is momenteel groter.

De eerstvolgende crypto boven Pepe in de lijst is Binance USD (BUSD), nota bene een stablecoin die op Binance wordt gebruikt in handelsparen. Er is dus veel vraag naar BUSD. Toch ligt het dagelijkse volume van deze stablecoin op ongeveer 2 miljard dollar.

Als je je bedenkt dat Pepe een maand geleden vrij letterlijk uit het niets op de markt is gekomen is dat een hoop geld. Het volume van de speculatieve coin is zelfs groter dan dat van TrueUSD (TUSD), BNB Chain (BNB) en Litecoin (LTC), die al veel langer bestaan.

Binance grootste PEPE-holder

Binance was een van de eerste gecentraliseerde exchanges waar je Pepe kon verhandelen. Dat is te zien in welke partijen de meeste PEPE-coins bezit, een wallet van Binance staat namelijk met enige afstand op nummer één volgens het smart contract van de memecoin. Binance zou bijna 9,8% van al deze coins bezitten, met een marktwaarde van meer dan 123 miljoen dollar.

Het eerstvolgende adres is anoniem en heeft 6,4% van alle uitstaande coins. De eerstvolgende exchange is OKX, die 4,3% van de tokens bezit. Het moet benadrukt worden dat een deel van deze coins van de exchanges zelf zijn.

Ook het volume toont dat Binance populair is bij PEPE-handelaren. Het platform heeft momenteel namelijk 26% van al het volume van deze coin, voor in totaal 218,9 miljoen dollar. Op OKX ligt het volume opvallend genoeg met 28,4% iets hoger, wat aan lijkt te geven dat hier iets actiever wordt gehandeld dan op Binance.

PEPE heeft het vandaag overigens niet makkelijk. De gehele cryptomarkt kleurde vandaag rood. Bij PEPE vielen harde klappen door een flinke correctie vanaf zijn prijsrecord.

The post Analyse: Handelsvolume PEPE steeg razendsnel naar de crypto top
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!