We schreven er al eerder over: de penibele economische situatie in Argentinië. Hyperinflatie klopt op de deur, de centrale bank heeft geen dollars meer en mensen zoeken hun heil in crypto. Als het aan een potentiële nieuwe president ligt, kan Argentinië wellicht in de voetsporen van El Salvador treden en bitcoin (BTC) adopteren.

Bitcoin voorstander populair

Bovenaan in de Argentijnse presidents peilingen staat ene Javier Milei. In een poll van april staat Milei comfortabel bovenaan met bijna een derde van de stemmen, meldt Tuur Demeester op Twitter. Opmerkelijk genoeg is Milei groot voorstander van crypto en vooral van bitcoin. Bitcoin kan een grote uitkomst zijn tegen de hyperinflatie in het land.

Milei groeide op in tijden van hyperinflatie, en lijkt compleet klaar te zijn met de economische situatie en de incompetente politici van zijn land. In een interview voor een nieuwsprogramma sprak hij zich in het verleden fel uit over de centrale bank en ‘corrupte’ politici. Bitcoin is volgens hem een manier om geld terug aan de particuliere sector te geven, de originele eigenaar van het financiële systeem, aldus Milei.

In de voetsporen van El Salvador?

We willen niet op de feiten vooruit lopen. Maar mocht Milei verkozen worden als president van Argentinië, dan is de kans reëel dat bitcoin een rol gaat spelen in het land. Het doet denken aan El Salvador, dat in 2021 Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Vooralsnog doet het land het verrassend goed, en ook het volk lijkt achter diens president Nayib Bukele te staan.

Een groeiend aantal landen in de Latijns-Amerikaanse regio lijken inspiratie te halen uit het bitcoin beleid van El Salvador. Zo roepen steeds meer politici, in onder andere Guatemala, Costa Rica, Nicaragua en Colombia, op tot adoptie van bitcoin. De landen hopen net zoals El Salvador op meer economische ontwikkeling en meer onafhankelijkheid van het internationale politieke toneel.

Op 22 oktober zullen de presidentsverkiezingen plaatsvinden in Argentinië. Het is dus nog even wachten, maar vooralsnog staat bitcoin voorstander Javier Milei er goed voor. 

The post Analyse: Bitcoin voorstander loopt voorop in Argentijnse presidents peilingen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!