De recente tegenvallende prestaties van Bitcoin kunnen grotendeels worden toegeschreven aan de trend van de Amerikaanse dollar. De sterke stijging van de dollarsterkte gaat doorgaans gepaard met een neerwaartse trend van risicovolle activa zoals de aandelenmarkten, maar ook Bitcoin. Deze omgekeerde correlatie geeft waardevolle inzichten waar we in deze analyse verder op inzoomen.

De dubbele bodem van de dollarsterke

Op dit moment lijkt de dollar haar momentum te herwinnen na een periode van neerwaartse beweging. We zien direct de reactie van Bitcoin hierop en staat de koers al enkele duizenden dollars lager dan de lokale top van de 31.000 dollar.

Wanneer we de grafiek erbij pakken, wordt al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met bullish prijsactie, althans voor de dollar. We zien namelijk een dubbele bodem ontstaan en de koers lijkt zich te bewegen in een W-patroon. Het is vanwege deze reden absoluut geen gekke gedachte om meer opwaartse beweging te verwachten.

Indien de koers verder stijgt, zal het al snel de rode weerstandslijn bereiken. Dit niveau bevindt zich rond 105,86, waar de dollar eerder aanzienlijke weerstand heeft ondervonden. Als de koers erin slaagt dit niveau te doorbreken, is het niet moeilijk te raden wat dit voor Bitcoin zou kunnen betekenen. Een reeks rode candles zou zeer waarschijnlijk zijn. Het is daarom belangrijk om de prijsniveaus van 25.000 dollar, 21.400 dollar en in extreme gevallen zelfs 18.600 dollar in de gaten te houden, omdat deze niveaus mogelijk de neerwaartse beweging kunnen stoppen.

De bearish retest van Bitcoin

Hoewel het makkelijk is om te speculeren over een mogelijke grote neerwaartse beweging van Bitcoin, kan het nog geruime tijd duren voordat dit plaatsvindt, of zal het zelfs helemaal niet gebeuren als de trend van de sterkere dollar omkeert en daalt. Het is daarom van belang om in te zoomen op de Bitcoin grafiek en te beredeneren wat de meest logische beweging is op de korte termijn. Om dit te doen, pak ik de daggrafiek erbij, waarbij elke candle staat voor een dag.

Zoals ik heb aangegeven in een eerdere analyse, is Bitcoin al enige tijd bezig met het vormen van een hoofd-en-schouderspatroon. Dit patroon bestaat uit een linker schouder, een hoofd en een rechter schouder. Wanneer de koers onder de neklijn (zwarte horizontale lijn) zakt, zal het patroon uitspelen en hoort hier in dit geval een koersdoel bij ongeveer 24.000 dollar.

Dit is realiteit geworden, en op dit moment staat de koers is onder de neklijn en dat betekent dat de neerwaartse beweging in gang is gezet. Een extra bevestiging hiervan is te zien in de vorm van een hertest. Het is gebruikelijk dat een eerder niveau van ondersteuning getest wordt als weerstand voordat de echte neerwaartse beweging plaatsvindt en de grafiek gevuld wordt met rode candles. Er is echter nog een sprankje hoop: als de koers erin slaagt om de dagelijkse candles boven de zwarte lijn te sluiten, zou dit het patroon teniet doen.

The post Crypto analyse: de dollar bedreigt Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!