Het lijkt erop dat het crypto project DF Fintoch een zogenaamde exit scam heeft uitgevoerd. Het project had ruim 138 duizend gebruikers en een forse 32 miljoen dollar aan cryptovaluta van zijn klanten in beheer. Volgens blockchain onderzoeker ZachXBT kunnen gebruikers hun assets niet meer opnemen.
It appears the team behind the ponzi @DFintoch has likely exit scammed with 31.6m USDT on BSC after the funds were bridged to multiple addresses on Tron/Ethereum and
people reported being unable to withdrawFintoch advertised 1% daily ROI & claimed to be owned by Morgan Stanley pic.twitter.com/UD3KKfkG97
— ZachXBT (@zachxbt) May 23, 2023
Crypto exit scam
Het project dat naar zichzelf refereerde als ‘Morgan DF Fintoch’ wekte de suggestie dat het banden had met de Amerikaanse bank Morgan Stanley. De bank zelf heeft dit inmiddels ontkend. Verder zijn er een aantal andere aanwijzingen die aantonen dat er iets goed mis is met het project.
Het project had een CEO met de naam Bob Lambert. De foto van de CEO op de website van het project is echter van een acteur genaamd Mike Provenzano. Daarnaast beloofde het project een dagelijks rendement van 1 procent aan investeerders.
Deze belofte trok 138 duizend investeerders aan die inmiddels de dupe zijn van oplichting; een zeer grootschalige crypto scam dus. ZachXBT kwam erachter dat de assets van de gebruikers vanaf de Binance Smart Chain naar de Ethereum (ETH) en Tron (TRX) blockchains zijn gestuurd. Dat de slachtoffers hun geld terug zullen zien, lijkt onwaarschijnlijk.
Te mooi om waar te zijn…
Zoals gezegd hebbende, beloofde het platform dagelijks een rendement van 1 procent. Dit staat gelijk aan 100 procent rendement elke 63 dagen. Wanneer platformen zulke hoge rendementen beloven moeten er bij elke crypto belegger meteen alarmbellen afgaan. Een garantie van zulke rendementen is namelijk letterlijk te mooi om waar te zijn.
Ter vergelijking: staking van crypto zoals ethereum of cardano (ADA) levert rond de 5 procent per jaar op. Helaas zijn nieuwelingen in cryptoland erg gevoelig voor dergelijke scams en trappen er makkelijker in. Wees altijd alert voor de mogelijkheid dat iets een scam is. Een goede vuistregel in cryptoland: wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. Doe daarom altijd eerst goed onderzoek voordat je besluit ergens je geld in te steken.
The post Analyse: Exit scam? Crypto project verdwijnt plotseling met $32 miljoen
appeared first on Crypto-Insiders.