Aantal bitcoin (BTC) investeerders verdrievoudigd in drie jaar: onderzoek

Er zijn nu drie keer zoveel Amerikanen met bitcoin (BTC) in bezit dan in 2018. Dat blijkt een recente peiling van Gallup, een Amerikaanse advies en analysebedrijf, gepubliceerd op 22 juli.

Gallup hield een enquête onder 1.037 Amerikaanse investeerders boven de 18 tussen 22 en 29 juni 2021. Gallup definieert hier investeerders als Amerikanen die minstens $10.000 geïnvesteerd hebben in activa.

Uit de resultaten van de steekproef blijkt dat het aantal Amerikaanse investeerders die bitcoin bezitten verdriedubbeld is van 2% in 2018 naar 6% in 2021. De cryptocurrency heeft vooral momentum onder investeerders onder de 50, meldt Gallup. Onder deze groep is het aantal zelfs meer dan verdriedubbeld, van 3% in 2018 naar 13% in 2021.

De verhouding onder 50-plussers ligt veel lager, namelijk maar 3% bezit hier bitcoin. Toch is dat ook een verdriedubbeling ten opzichte van 2018, toen lag dit cijfer nog op 1%. Desondanks meldt het onderzoek dat het aantal bitcoin bezitters relatief klein blijft. 84% van de respondenten zit in indexfondsen en beleggingsfondsen, 67% bezit aandelen en 50% obligaties. Daarmee lijkt de groep bitcoin bezitters meer op de groep goud bezitters, zegt Gallup, dat op 11% ligt.

Verder meldt het onderzoek dat bovenop de 6% nog eens 2% van plan is om bitcoin in de nabije toekomst te kopen. In 2018 was dat minder dan een half procent. 34% zegt dat zij geboeid zijn door crypto, maar nog niet binnenkort willen kopen. 58% zegt dat zij helemaal geen interesse in bitcoin hebben, dat is een daling van 14% ten opzichte van 2018.

Ten slotte meldt Gallup dat investeerders bitcoin steeds minder riskant achten. De meeste vinden het alsnog riskant, maar de groep die het “zeer riskant” acht is gedaald van 75% naar 60%. 35% vindt het “enigszins riskant” en 5% totaal niet.

Men moet rekening houden dat deze steekproef enigszins een vertekend beeld geeft. De afgelopen tijd zijn veel mensen crypto ingestapt die niet ook nog eens meer dan $10.000 aan andere investeringsproducten bezitten.

The post Analyse: Aantal bitcoin (BTC) investeerders verdrievoudigd in drie jaar: onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht