Een duidelijke indicator van de adoptie en interesse in crypto is het gebruik van crypto wallets. Ondanks de dalende crypto koersen dit jaar, is het aantal mensen dat een crypto wallet download, nog steeds aan het toenemen. Van januari tot oktober werden er al meer dan 100 miljoen crypto wallets gedownload. 

Crypto wallet downloads blijven hoog

Vooral in januari dit jaar lag het aantal downloads erg hoog; toen werden ruim 16 miljoen wallets gedownload. Inmiddels loopt dit aantal wat terug. In oktober lag dit aantal nog op 8 miljoen. Hoewel de populariteit van crypto wallets dus nog redelijk hoog ligt, zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet kunnen tippen aan de populariteit van vorig jaar. In 2021 werden er bijna 178 miljoen wallets in totaal gedownload. 2022 ziet dus tot zover een daling van ongeveer 43 procent.

Het aantal downloads van crypto wallets laat een duidelijke correlatie zien met de trend van de crypto markt. Met de vrije val van de koersen en de fiasco’s van onder andere Luna en FTX is het niet gek dat nieuwe investeerders dit jaar wat aarzelen. Een kleine terugloop in de populariteit van crypto wallets is daarom niet gek.

Crypto hardware wallets doen het goed

Aan de andere kant zagen we na de neergang van FTX een duidelijke reactie vanuit de hardware wallet sector. Het toenemende wantrouwen ten opzichte van gecentraliseerde crypto exchanges zag een toename in interesse voor self-custody wallets. Zo meldde hardware wallet fabrikant Trezor eerder deze maand een toename van maar liefst 300% van de verkochte wallets.

Ook Binance herkende deze trend en besloot te investeren in de hardware wallet sector. De exchange gaat namelijk geld steken in een hardware wallet ontwikkelaar bij onze zuiderburen. Het betreft het Belgische bedrijf Ngrave. Volgens Yi He, hoofd van de investeringstak van Binance zijn self-custody wallets extreem belangrijk:

Self-custodial wallets zijn een van de veiligste manieren om crypto assets te bewaren. Binance Labs kijkt er naar uit om deel te nemen aan de rijzende hardware wallet sector en de samenwerking met Ngrave aan te gaan om gesofisticeerde producten aan retail en institutionele investeerders aan te bieden.”

The post Analyse: Aantal crypto wallet downloads passeert 100 miljoen in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!