Eerder kon je in het altcoin nieuws lezen dat er in het afgelopen jaar meer dan 5.000 nieuwe cryptocurrencies werden toegevoegd aan de totale crypto markt. Ongeveer een jaar geleden stond de teller nog op 21.555, maar inmiddels bestaan er al 22.066 verschillende digitale valuta, volgens data van CoinMarketCap. Ondanks het feit dat 2022 in het teken stond van alsmaar dalende koersen, blijft het aantal tokens dus behoorlijk stijgen.
Het is natuurlijk niet zo dat al deze 22 duizend verschillende cryptovaluta ook daadwerkelijk waarde hebben. Het aantal wat dit wel heeft blijft natuurlijk discutabel en voer voor een interessante discussie. CoinGecko heeft het aantal digitale valuta aan het licht gebracht dat niet aan de verwachting heeft voldaan sinds ze live zijn gegaan te midden van de heersende bearmarkt in 2022.
Dode crypto
Maar liefst 951 van de nieuwkomers uit 2022 op CoinGecko zijn ´dood´ of als ´gefaalde coins´ verklaard. Dit zijn ook wel de cryptomunten die verwijderd zijn van CoinGecko.
Er zijn drie redenen waarom een crypto verwijderd kan worden. Ten eerste kan een munt verwijderd worden als het geen handelsactiviteit weerspiegelt in de afgelopen twee maanden. Ten tweede kan het verwijderd worden als het via het nieuws of via directe rapporten naar CoinGecko uit verifieerbare bronnen gekenmerkt wordt als scam of rug pull. Als laatste kan een project ook zelf een aanvraag doen om van de site te worden gehaald.
Het onderzoek zei het volgende over het aantal dode coins van 2021:
‘’De laatste bullmarkt, die in november 2020 begon, zag een piek in vermelde cryptocurrencies met meer dan 8000 cryptocurrencies in 2021. Vanaf vandaag is bijna 40% gedeactiveerd en verwijderd van CoinGecko.’’
Om precies te zijn: 3.322 van de meer dan 8000 nieuwe munten zijn inmiddels verwijderd van CoinGecko. In het afgelopen jaar waren er ‘slechts’ 951 dode crypto, wat een flinke daling is ten opzichte van 2021. Echter waren er natuurlijk veel minder nieuwe cryptomunten gelanceerd, waardoor deze verhouding niet eens zo opmerkelijk is.
De opmars van meme-coins
De opmars van de meme-coins is de meest voor de hand liggende reden waarom er zoveel dode coins uit 2021 komen. In 2021 werden er namelijk veel tokens met weinig tot geen waarde of een direct waarneembaar doel gelanceerd door verschillende anonieme ontwikkelaars.
The post Analyse: Aantal “dode” crypto projecten daalt flink in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.