AI crypto stijgen hard, dit is waarom

Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die van de blockchain.

Binnen de crypto wereld verschuift de aandacht ook steeds meer richting crypto met een focus op AI, wat op zijn beurt weer sterk terug te zien is in de koersen.

AI crypto schieten de lucht in

Kunstmatige intelligentie is dé trend van het huidige moment. Prominente crypto-handelaren op Twitter kondigen AI-gebaseerde tokens aan als de sector die de volgende bullmarktcyclus zouden kunnen leiden. Tot nu toe hebben ze misschien gelijk, aangezien dergelijke tokens in de afgelopen week al met gemiddelde 80% de lucht in zijn geschoten.

De grote winnaars zijn Artificial Liquid Intelligence (ALI), Fetch AI (FET) en Singularity Net (AGIX). Laatstgenoemde was zelfs de hardste stijger van de afgelopen zeven dagen, volgens data van CoinMarketCap. In de afgelopen week staat het namelijk met maar liefst 183% in het groen.

De token van Imagine Generation AI (IMGNAI) wist zelfs te verdrievoudigen in de afgelopen twee weken. Dit protocol stelt gebruikers in staat om illustraties te genereren op basis van tekstuele input op sociale platforms als Discord.

Zelfs eenmalig populaire tokens uit 2018 en 2021, Big Data Protocol (BDP) en Measurable Data (MDT), weten te profiteren van de huidige hype omtrent kunstmatige intelligentie.

Reden tot beter presteren dan bitcoin

Dit soort projecten hebben aanzienlijk beter gepresteerd dan grote namen als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Echter is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het voor dit soort projecten, vanwege de lage marktkapitalisatie, een stuk makkelijker is om de koers veelvoudig te laten stijgen in een korte tijd. Er is simpelweg minder kapitaal nodig hiervoor.

Een groot deel van de recente stijging ontstond na de succesvolle lanceringen van ChatGPT en Midjourney. Met Midjourney is het mogelijk om kunstmatige intelligentie te gebruiken om kunst te genereren.

The post Analyse: AI crypto stijgen hard, dit is waarom
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!