Allereerste Ethereum (ETH) beursgenoteerde fondsen (ETF) zijn goedgekeurd

De Canadese financiële toezichthouder heeft zojuist drie nieuwe exchange-traded funds (ETF’s) voor Ethereum (ETH) goedgekeurd. Het gaat om ether-ETF’s van Purpose Investments, Evolve ETFs en CI Global Asset Management.

Een ETF is een passief beheerd beursgenoteerd beleggingsfonds, die de prijs van een activa volgt met behulp van een zogeheten index tracker. De crypto-markt kijkt al jaren uit naar de komst van een bitcoin (BTC) ETF in de Verenigde Staten, het zou namelijk massaal institutionele en particuliere investeerders naar de markt kunnen trekken.

Tot dusver heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) echter alle aanvragen afgewezen, maar in Canada zijn dit jaar al drie bitcoin-ETF’s goedgekeurd en gelanceerd en het land heeft nu dus drie ether-ETF’s goedgekeurd.

Volgens de fondsbeheerders zijn de drie nieuwe ethereum-fondsen zijn de allereerste ethereum-ETF’s ter wereld, al bestaan er al ethereum exchange-traded products (ETP’s) van CoinShares en 21Shares in Zwitserland en Duitsland. De ETH-ETF’s worden op 20 april genoteerd op de Toronto Stock Exchange (TSX).

Purpose lanceerde eerder dit jaar al een bitcoin-ETF op de Canadese markt. Het fonds was onmiddellijk een succes en beheert inmiddels meer dan $1,3 miljard aan bitcoin waarmee het concurrenten ver achter zich laat.

Naar verluidt heeft de toezichthouder daarom drie ETF’s nu tegelijkertijd goedgekeurd, zodat Purpose geen oneerlijke voorsprong heeft op de rest. Onlangs benoemde de SEC een nieuwe voorzitter waarmee de markt weer hoopvol is dat dit jaar de SEC eindelijk een BTC-ETF zal goedkeuren.

The post Analyse: Allereerste Ethereum (ETH) beursgenoteerde fondsen (ETF) zijn goedgekeurd
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht