JP Morgan zegt dat de vraag naar bitcoin hoger is dan het daadwerkelijke aanbod en adviseert dat investeerders er goed aan doen om 1% van hun portefeuille in bitcoin kunnen stoppen.
Aanbod bitcoin slinkt
De analisten van de bank keken vooral naar de liquiditeit van bitcoin. Ofwel, hoeveel bitcoins zijn er voor de handel beschikbaar. Dit aantal slinkt snel, aangezien grote instellingen en bedrijven op een hoog tempo aanzienlijke hoeveelheden kopen.
Het is een discussie op zich: Hoe groot moet het bitcoindeel zijn van je investeringsportfolio? Tot vorig jaar leek alleen de tegenstelling bitcoinmaximalisten (100 procent) en Peter Schiff (0 procent) te bestaan. Maar inmiddels lijken de meningen een stuk genuanceerder, zeker onder grote investeerders. Dat begon toen mega-investeerder en miljardair Paul Tudor Jones na de covidcrash in maart 2020, publiekelijk sprak over zijn portfolio. Hij raadde iedereen aan om een klein deel om te zetten in bitcoin, als een soort bescherming tegen inflatie.
Als één schaap over de dam is…
Sindsdien zijn er meer bijstanders uit het traditionele financiële veld bijgekomen, die deze mening delen. Volgens Bloomberg zijn de strategen van JPMorgan nu dus ook om. Ze zijn voorzichtig, maar raden beleggers toch aan om naar bitcoin te kijken. Bitcoin zou volgens hun investeringsstrategie kunnen dienen als bescherming tegen inflatie.
‘In een portefeuille met meerdere activa, kunnen beleggers waarschijnlijk tot 1% aan cryptocurrency’s toewijzen. Dit om een efficiëntiewinst te behalen in het algehele voor risico gecorrigeerde rendement van een portefeuille.’
Maar stel dat investeerders zich willen beschermen tegen een macro-evenement zoals hyperinflatie, of een crash zoals in maart 2020, dan raden de analisten cryptocurrency juist af. De bankmedewerkers raden in dit geval aan om te kijken naar andere fiat-valuta’s, zoals de euro, dollar of de yen.
Onverzadigbare koopdruk
JPM zegt dus eigenlijk dat investeerders bitcoin onder de loep moeten nemen, vanwege een eventuele liquiditeitscrisis. Of er wel of geen crisis is, dat mag je zelf beslissen. Feit is wel dat men sinds de woorden van Paul Tudor Jones bereid is om steeds meer te betalen voor dezelfde bitcoins.
Sinds de zomer van 2020 zijn er tenslotte talloze grote namen bijgekomen. MicroStrategy bezit meer dan 90.000 bitcoins, Grayscale blijft maar kopen, Tesla spendeert even 1,5 miljard dollar aan bitcoin en Square legt ook weer honderd miljoen dollar op tafel. Vlak voordat al deze bedrijven instapten, werd de productiesnelheid van nieuw gecreëerde bitcoin gehalveerd.
‘Door de onverzadigbare druk aan de koopzijde van op de beurs verhandelde fondsuitgevers, close-end fondsen en grote overheidsbedrijven die Bitcoin aan hun posities toevoegen, overtreft de vraag het aanbod enorm,’ concludeerden de strategen van JPM.
The post Amerikaanse grootbank adviseert bitcoin in portfolio op te nemen appeared first on BTC Direct | Nieuws.