Amerikaanse universiteit accepteert nu bitcoin donaties

Dat universiteiten regelmatig donaties krijgen is niets nieuws. Dat deze donaties worden gedaan in de vorm van bitcoin (BTC) is dat wel. Het Amerikaanse San Diego State University (SDSU) gaat hier nu echter op inzetten en accepteert bitcoin donaties, onder andere om crypto adoptie te promoten.

Afgelopen oktober werd de eerste bitcoin donatie al geaccepteerd door de universiteit. In een aankondiging liet de SDSU weten dat verdere crypto donaties welkom zijn. The Campanile Foundation (TCF) is de organisatie die onder andere de donaties namens SDSU aanneemt.

David Fuhriman, CFO van The Campanile Foundation, zei dat ieder kwartaal 1% van de totale crypto bezittingen opgenomen zal worden om bijvoorbeeld activiteiten op de campus te financieren. Tevens kan de universiteit op deze manier ontdekken hoe ze met cryptocurrencies om moeten gaan. Zo zou er onder andere een systeem kunnen komen wat ook bitcoin en andere cryptobetalingen accepteert. De rest van de crypto bezittingen zullen omgezet worden naar BTC. De insteek is dat de totale fondsen zullen groeien, waardoor de universiteit uiteindelijk meerdere faculteiten financieel kan ondersteunen.

De cryptomarkt kan natuurlijk erg onzeker zijn, waardoor donaties minder waard kunnen worden. SDSU blijft echter bullish. Donaties kunnen ook beduidend meer waard worden na verloop van tijd en dat is waar Fuhriman en de universiteit ook in geloven. Door bitcoin donaties te accepteren trekt SDSU wellicht een andere groep van potentiële donateurs aan. Donateurs die crypto-gerelateerde zaken graag willen sponsoren, of vermogende en progressieve jongeren bijvoorbeeld.

Universiteiten en crypto

Het is overigens niet nieuw dat universiteiten en crypto samenvallen. Vorig jaar was al te lezen dat de European Business University Luxembourg (EBU) in zee ging met Cardano (ADA). De reden achter die samenwerking was om onderwijs in Afrika te verbeteren en toegankelijker te maken. Cardano heeft al langere tijd de focus op Afrika liggen. Er stonden en staan tal van projecten op de planning die bedoeld zijn om het continent te helpen. De samenwerking met EBU was er daar een van.

The post Analyse: Amerikaanse universiteit accepteert nu bitcoin donaties
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht