Niet te hard wensen, want ze zouden weleens uit kunnen komen. Al weken willen we beweging en nu is er beweging. Maar zijn we hier dan wel blij mee? Zie de weekgrafiek hieronder voor de details.
We zien dat de dubbele steun van 34.600 dollar (29.323 euro) en de EMA50 (de oranje lijn) definitief is gebroken. EMA staat voor Exponential Moving Average en is een voortschrijdend gewogen gemiddelde over een aantal kaarsen. Zoals verwacht liggen we nu even stil op de 30.000 dollar (25.425 euro), want dat is zo een lekker rond getal en daar liggen vaak veel (ver)kooporders.
Als we in de loop van de week verder wegzakken is er niet zoveel steun te vinden onderweg naar beneden. Ergens rond de 25.000 dollar (21.187 euro) ligt momenteel de EMA100 (de rode lijn). Hier zal het wel even stokken, maar als de stemming zo blijft moeten we toch echt kijken naar de 19.000 dollar (16.102 euro)!
Bij de oranje driehoek zien we iets verontrustends: het volume is pas van anderhalve dag en stelt nog niet zoveel voor, maar de prijs is in deze anderhalve dag bijna net zoveel gedaald als de hele vorige week. En daarom zijn we nu in een gevarenzone!
Zal bitcoin de trap afrennen?
We kijken even op dagniveau te zien of in de lege ruimte onderweg naar beneden nog andere steunpunten zijn te vinden. Daarvoor moeten we wel een stuk terug in de tijd gaan: naar december vorig jaar. Toen vonden we de snelle stijging van bitcoin geweldig, maar daardoor zijn er niet veel robuuste prijsniveaus gevormd. Geen weerstand omhoog, dan ook geen ondersteuning naar beneden.
In de grafiek hierboven zien we dat er vier niveaus in aanmerking komen om ondersteuning te bieden, zie de cijfers 1 t/m 4. Dat zijn achtereenvolgens 30.000, 26.200, 22.700 en 19.700 dollar (25.425, 22.204, 19.238, en 16.696 euro respectievelijk). Als de bitcoin koers dit pad afloopt is het als de trap afrennen met 4 treden tegelijk.
De waaier zegt daling
Zie de daggrafiek hieronder waar we de waaier nog even van stal halen. Kijk hier voor meer uitleg over de waaier. Bitcoin heeft geprobeerd zich vast te houden aan de bovenste oranje lijn en is daarna helemaal teruggevallen naar de onderste oranje lijn. Na een poging te klimmen is de prijs weer terug op de steun van die onderste oranje lijn.
Als de onderste oranje diagonaal vandaag niet de benodigde steun kan bieden dan is er volgens de waaier niet veel steun tot de bovenste rode lijn. Dit ligt rond de 20.000 dollar (16.950 euro).
Prognose
Wat kunnen we de komende week van bitcoin verwachten? Tja, de prijs gaat òf omhoog òf naar beneden, alleen dat weten we zeker. Maar wat kan er gebeuren bij beide scenario’s? Hier dan onze inschatting van de beide mogelijkheden: één bearish en één bullish.
Bearish
In de grafiek hierboven zien we hoe ver we kunnen dalen als het sentiment niet snel omslaat. We mikken voor nu even op de 26.200 dollar (22.204 euro) in combinatie met de Week EMA100. Maar de diepe niveaus daaronder hoort zeker bij de mogelijkheden.
Bullish
Als de 30.000 dollar (25.425 euro) het magische getal is waarbij iedereen als een dolle begint te kopen, dan kan bitcoin nog een stijging inzetten. We denken dan als eerste aan 36.000 dollar (30.510 euro).
The post Analyse: Bitcoin in gevarenzone, waar ligt de bodem? appeared first on BTC Direct | Nieuws.