Het aandeel van de markt dat uit bitcoin bestaat groeit. Dit percentage beweegt zich al een maand gestaag omhoog (van 42 naar 47%) en lijkt nog niet af te remmen. Bitcoin zelf daarentegen maakte een negatieve schijnbeweging.
Terug tussen twee levels
We gaan daarom eerst kijken naar de bitcoin prijs, voordat we kunnen kijken naar het percentage van bitcoin in de markt. In de onderstaande grafiek zien we de 4-uurs grafiek van BTC.
Bitcoin zat een tijdje in een zijwaartse beweging, en besloot hier afgelopen week uit te bewegen. Dit was een goed teken, aangezien bitcoin hierdoor eindelijk zijn weerstand had gebroken (bovenste blauwe zone). Het zou een logisch vervolg zijn geweest als bitcoin vervolgens terug zou komen en steun zou vinden op die bovenste zone.
Helaas gebeurde dit niet, en viel bitcoin binnen no-time weer in dezelfde range tussen de twee zones. Wat er nog slechter uit ziet, is dat bitcoin weer opgesloten is. De prijs wordt op dit moment afgewezen, wat erop duidt dat de bovenste zone opnieuw als weerstand fungeert. Dit is geen positief teken.
Extreme angst
Mede door deze beweging is de verwachting van het koersverloop geswitcht van positief naar twijfelachtig. De Fear and Greed Index laat ons zien dat de markt weer in extreme angst verkeert.
In de bovenstaande afbeelding staat deze Fear & Greed Index. Hoe hoger het cijfer, des te hebberiger de markt is. Maar helaas: op dit moment ervaren we helaas het tegenovergestelde; een laag cijfer, dat betekent dat er veel angst heerst.
Er is de hele maand al veel angst, maar de groene candle van bitcoin – die door de weerstand brak – gaf voor heel even een positiever sentiment. Was dit onterecht? Of moeten we bang zijn? Om een helderder beeld te krijgen gaan we daarom nu kijken naar de bitcoin dominantie.
Wat kunnen we opmaken uit de dominantie?
Dit is het aandeel van de cryptomarkt dat uit bitcoin bestaat. Op het moment van schrijven staat dit percentage rond de 47%, wat betekent dat ongeveer 53% moet bestaan uit altcoins en stablecoins. Het valt op dat deze laatste groepen snel gebied verliezen, aangezien bitcoin vorige maand nog 42% van de markt innam.
We zien dus drie verschillende dingen gebeuren:
- Bitcoin zit terug in de range en wordt afgewezen tegen de weerstand.
- Angst viert hoogtij, de markt is onzeker.
- Het percentage van bitcoin in de markt neemt toe.
Hieruit kunnen we opmaken dat ondanks dat bitcoin zakt, de altcoins en stablecoins nog steeds gebied verliezen in het cryptolandschap. Dit betekent dat altcoins – ondanks de daling van bitcoin – er nog slechter aan toe zijn.
Bitcoin houdt zich sterk, maar de markt is erg onzeker over het huidige koersverloop. Om dit sentiment een beetje te veranderen, zou het beter zijn dat bitcoin weer door de weerstand beweegt. Helaas lukt dat tot nu toe niet en wordt bitcoin zelfs afgewezen. Hopelijk ziet het weekend er wat ‘groenkleuriger’ uit.
The post Analyse: bitcoin verovert de markt appeared first on BTC Direct | Nieuws.