Cardano staat deze week al 15% in de plus. Hiermee komt de munt steeds dichter bij de verwachte 0,74 dollar die we aanhaalden in vorige analyses. Maar om hier te komen, lijkt ADA nog één weerstand te moeten overwinnen. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ADA ervoor?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Cardano. Hier staat elke candle voor een periode van 7 dagen. Hierdoor kunnen we ver terug kijken in het koersverleden om de sterkste oude prijslevels eruit te halen. Deze blijken vaak nog van belang in de toekomst, en zijn in de onderstaande afbeelding te zien als rode zones en een blauwe lijn.

Toen Cardano boven de onderste rode zone uitkwam, die rond een koers ligt van ongeveer 0,40 tot 0,45 dollar, gaf dit genoeg momentum om verder te stijgen. We haalden dit scenario al aan in verschillende analyses. Deze zone is namelijk een plek die voorheen als weerstand diende, maar na de break kon ADA hier ondersteuning te vinden.

Dit was zeer goed nieuws, aangezien het herpakken van een belangrijke zone meestal resulteert in een verdere opwaartse beweging. Hierdoor werd de blauwe lijn – die zijn oorsprong vindt in een vorig laagtepunt (op ongeveer 0,74 dollar) – de eerstvolgende logische weerstand op de lange termijn.

Mocht de munt hier uiteindelijk bovenuit komen, dan wordt de bovenste rode zone van ongeveer 1,20 dollar de volgende weerstand. Maar dit scenario laat nog even op zich wachten. ADA moet namelijk ook nog één kleine weerstand overwinnen die niet goed te zien is op de wekelijkse grafiek.

Koers op korte termijn

Hiervoor gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waar elke candle voor 24 uur staat. Zoals je kan zien heeft ADA in de afgelopen weken nog een kleine weerstandszone ontwikkeld die niet ver van de blauwe lijn verwijderd zit. Deze ligt rond de huidige koers van 0,68 dollar en is weergegeven als blauwe zin in de grafiek hieronder.

ADA lijkt op dit moment door deze prijs te willen bewegen, maar zoals je ziet zijn vorige pogingen al mislukt. Het kan daardoor zijn dat dit weer een schijnbeweging wordt. Daarvoor zouden we eerst moeten wachten tot er een candle boven dit level wordt gesloten. Vanuit daar lijkt de munt zonder problemen richting 0,74 dollar te kunnen.

Het enige wat op de langere termijn voor een negatief scenario kan zorgen, is als ADA zijn opwaartse trend breekt. Dit gebeurt als de munt een lager laagtepunt maakt (onder zijn vorige punt van ongeveer 0,57 dollar). Tot die tijd ziet het er niet slecht uit als Bitcoin zich rustig houdt.

The post Analyse: Cardano steeds dichter bij koers van 0,74 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!