Bitcoin heeft een zware week achter de rug waarbij de munt al meer dan 10% is gedaald. Het zou daarom goed zijn als de munt vanuit hier kan herstellen, maar de positieve signalen raken op. In deze analyse belichten we nog een laatste redmiddel om niet verder te zakken dan 56.000 dollar. Laten we naar de grafieken kijken.
Het grote plaatje van BTC
We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Deze afbeelding gebruiken we vaker om de belangrijkste prijsniveaus te belichten. Dit zijn koerslevels waar de munt al vaker op reageerde, waardoor ze vaak van invloed blijven in de toekomst. Zij zijn hieronder aangegeven als rode vlakken en liggen rond de koersen van 62.000 dollar, 57.000 dollar en 49.000 dollar.
Zoals je kan zien is Bitcoin al verhandeld voor een koers die onder de 57.000 dollar ligt. Hierdoor is de middelste zone officieel verloren is als ondersteuning. De munt deed vervolgens een poging om hier weer boven te komen, maar zonder succes. Dit wordt dadelijk duidelijker op de 4-uurs grafiek.
Meestal zorgt het verliezen van zo’n belangrijke zone voor een verdere beweging omlaag. Echter kan dit even op zich laten wachten. Het is daarom niet verkeerd om even vanuit de zijlijn toe te kijken hoe de koers zich vanuit hier zal ontwikkelen.
De vorige keer dat BTC onder een koers van 57.000 dollar zakte, had dit namelijk een flinke daling als gevolg. Dit was de heftige beweging richting de onderste zone (te zien in het begin van augustus); een daling van maar liefst 15% in een periode van 12 uur.
Bitcoin beweegt onder de middelste zone
Vervolgens kon de munt redelijk herstellen. De munt kwam zelfs voorbij beide rode zones en tikte een prijs aan van maar liefst 64.950 dollar. Alleen is het sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan. De bovenste zone kon zich niet sterk houden, en dat geldt nu ook voor de middelste zone.
Om dit beter te zien, gaan we nu ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van BTC. Hier staat elke candle niet voor 24, maar voor 4 uur, waardoor we een gedetailleerder beeld krijgen van de koers. We zien hier bijvoorbeeld beter hoe Bitcoin door zowel de bovenste en de middelste zone is gezakt.
Ook wordt hier duidelijk dat de munt nu al een negatieve test heeft gemaakt in de middelste zone. BTC probeerde boven een koers van 57.000 dollar uit te komen, maar daar bleken te veel verkopers om dit spookje uit te laten komen. Het is daardoor even afwachten wat de prijs vanuit hier gaat doen.
Dan kunnen we het nu eindelijk hebben over ‘het laatste redmiddel’ dat we eerder aankaartten. Dit is de gele lijn die in beide grafieken te zien is. Waarom is deze zo belangrijk?
Kan Bitcoin boven 56.000 dollar blijven?
De gele lijn op 56.000 dollar is de plek waar Bitcoin op de lange termijn een hoger laagtepunt heeft gemaakt (hiervoor is het beste om nog eens de dagelijkse grafiek te bekijken). Dit betekent namelijk dat Bitcoin op die grafiek nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes maakt – dé formule van een opwaartse trend.
Het kan dus ook nog gebeuren dat de beweging onder de rode zone een soort ‘fake out’ is, waarna de munt weer gaat kan herstellen. Als de grafiek er op de lange termijn goed uit blijft zien, is er nog hoop op verder herstel. Die grafieken zijn namelijk meer leidend voor de koers dan de 4-uurs variant. Het is daarom goed om nu even af te wachten en te kijken hoe Bitcoin zich op dit moment zal manoeuvreren onder de rode zone.
Mocht de munt dus onder de gele lijn komen, dan betekent dat niet veel goeds – vooral in combinatie met het verlies van de 57.000 dollarzone – maar mocht BTC vanuit hier weer een poging doen en boven de middelste zone uitkomen, dan kan dit ook zomaar omslaan in een zeer positief scenario. Blijf de koers en de prijslevels daarom goed in de gaten houden.
The post Analyse: is dit het laatste redmiddel voor Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.