Bitcoin bevindt zich tussen twee belangrijke levels. De prijs lijkt nu rustig omhoog te bewegen, maar dit kan veranderen als de prijs weer rond de 35.500 euro komt. Wanneer de koers hier weerstand zou vinden, heeft de prijs een lange weg naar beneden te gaan.
Op dit moment is het laagste punt van de dip 29.150 euro geweest. Dit laagtepunt ligt een paar duizend euro boven de support van 25.000 (in de onderste gele zone). Ondertussen wist de koers wat terug te krabbelen naar boven, maar deze opwaartse trend zal niet doorzetten als de vorige support als een weerstand zal dienen.
S/R-flip
Om te beginnen kijken we naar de koers van bitcoin. Als bitcoins prijs weerstand vindt waar voorheen support lag, is dat een slecht teken is voor de prijs. Dit betekent dat kopers (de bulls) niet boven een punt komen, wat voorheen als support diende. De verandering van ondersteuning naar weerstand – of andersom – noemt men ook wel een support/resistance-flip (S/R-flip).
Het zorgt dat de prijs verder beweegt in dezelfde trend – in dit geval neerwaarts. De prijs maakt namelijk nog steeds geen hogere hoogtes. Dit moeten we eerst zien voordat de prijs weer verder kan stijgen dan de bovenste gele zone.
Ook al zou de prijs naar beneden gaan, het is waarschijnlijk dat de prijs eerst deze bovenste gele zone zal opzoeken. Dit is namelijk de eerste weerstand voor bitcoin. Vanuit daar kan de prijs verder dalen, of het moet de support van 35.500 (40.000 dollar) herpakken.
Bitcoin dominantie
Het is lastig dat bitcoin met zo veel ruimte tussen twee supports zit. Vooral voor investeerders met altcoins. Bitcoin heeft de afgelopen dumps ervoor gezorgd dat andere coins nog harder dalen dan bitcoin. In de onderstaande grafiek zie je de bitcoin dominantie.
Bitcoin dominantie (te zien in bovenstaande grafiek) laat zien welk deel van de cryptomarkt uit bitcoin bestaat. Dit percentage is de afgelopen dagen alleen maar aan het stijgen. Dit terwijl de prijs naar beneden bewoog.
Dit betekent dat bitcoin, ondanks zijn volatiliteit en neerwaartse beweging, een veiligere haven was dan altcoins. Bitcoin dominantie bewoog eerdere keren nog verder omhoog na het bereiken van de gele zone. Daarom is het aannemelijk dat deze stijging nog niet voorbij is.
Tether dominantie
Zoals te zien in onderstaande grafiek was het aantal tether (USDT) flink in trek bij investeerders. Deze munt houdt altijd de waarde aan van de Amerikaanse dollar, en is vaak gewild op momenten dat de algemene cryptomarkt omlaag beweegt tegenover de dollar. De USDT-dominantie steeg 25% in dezelfde tijdspanne dat de bitcoin dominantie 8,5% steeg.
Ook al is tether maar één van de vele stablecoins, het is wel de grootste. Op dit moment zie je een kleine afname van deze dominantie, en het ontstaan van een top, wat erop kan wijzen dat op korte termijn weer wat meer investeerders posities innemen in bitcoin en andere crypto.
The post Analyse: wat kunnen we opmaken uit de bitcoin- en tether dominantie? appeared first on BTC Direct | Nieuws.