Automata Network verwachting: wat gaat de ATA koers doen?

Met de opkomst van het internet zijn een aantal reuzen opgestaan. Google, Facebook en een handjevol andere bedrijven bieden ‘gratis’ services aan in ruil voor je data. Hiermee tonen ze je advertenties en ze verkopen je data aan de hoogste bieder. 

In eerste instantie denk je misschien dat dit niet zoveel kwaad kan en dat je waarde krijgt van de ‘gratis’ producten, maar het tegendeel is waar. Met de data word je beïnvloed zoals Cambride Analytics wel duidelijk heeft gemaakt en naarmate we meer online zitten wordt dit gevaar alleen maar groter. 

Automata Network werkt aan een oplossing voor dit probleem van de ‘tussenpersonen’ op het internet die je data verzamelen. In dit artikel kijken we daarom naar de use-case, de Automata Network verwachting en de potentie voor de toekomst. Ik hoop je hiermee een beter beeld te geven over het project en de problemen die het wil oplossen.

Wat is Automata Network?

Automata Network is een decentraal service protocol dat met een privacy laag een anonieme laag op decentrale applicaties (dApps) biedt. Met deze laag wordt o.a. transactiedata verborgen en heeft geen enkele Node op de blockchain nog zicht op de data die het verwerkt. 

Op het internet zijn bedrijven als Google en Facebook bekende ‘tussenpersonen’. Je maakt gebruik van een gratis service en laat hiervoor in ruil een hoop data achter. De bedrijven verdienen geld door deze data te analyseren, te verkopen en inzichtelijk te maken voor de hoogste bieder. 

Op de blockchain zijn dergelijke tussenpersonen ook aanwezig. Hierbij kun je denken aan sommige Nodes, maar ook centrale cryptocurrency exchanges. Je maakt in de meeste gevallen gebruik van een centrale exchange en plaatst hier al je handelsdata. Je gaat er maar vanuit dat er verder niets met deze data gebeurt.

Een van de problemen met deze data is dat het ‘front running’ mogelijk maakt voor de mensen die weten hoe dit werkt. Omdat alle transactiedata op de blockchain staan en eerst geverifieerd moet worden door de verschillende Nodes kan iemand in theorie deze data opzoeken op een exchange en hier zelf voordeel mee doen.

Iemand zou kunnen bekijken welke transacties er in de wacht staan en hier zelf met hogere handelskosten voor duiken om zo winst te maken. In traditionele aandelenhandel is dit illegaal, maar omdat alle data publiekelijk op de blockchain en de exchanges staat is dit in ieder geval mogelijk.

Dit is een van de problemen, maar het geeft duidelijk weer wat het gevaar is van een tussenpersoon die data verzamelt. Automata Network werkt aan een laag op de blockchain die dergelijke data verbergt voor derden. Nodes kunnen geen data meer lekken of inzien en transactiepatronen worden verborgen. Ook het tijdstip wanneer bepaalde data ingezien is kan niet langer worden bekeken. 

Door dit soort data te verbergen komt er meer privacy op de blockchain en kan jouw data niet tegen je gebruikt worden. Door te werken met Automata Validators en het Automata Geode shield moet een nieuwe golf van dApps ter wereld komen die deze problemen voorkomen.

Automata Network koers

Er zijn verschillende token sales geweest voor de ATA coin. De eerste sale was op 1 juli 2021. Hierbij werd $ 3 miljoen opgehaald en ging één ATA coin over de toonbank voor $ 1. Automata Network heeft een samenwerking met Binance en is daarom na de token sale op het platform gekomen en via de Launchpool aangeboden aan gebruikers.

4% van alle tokens werd via de Launchpool op de markt gebracht. 5% werd verkocht via een seed sale. 6% via een strategic sale en 5% van alle tokens ging naar partners. Het team achter Automata Network heeft 15% van de tokens in handen, 30% is voor aan het ecosysteem en ontwikkelaars en de resterende 35% zit in de reserves voor het protocol.

De actuele Automata Network koers is $ 1.08. Als we het verloop van de koers bekijken zien we dat het net na de introductie omlaag is gegaan om enkele maanden later weer tot de introductieprijs te stijgen. 

De koers van Automata Network is nog vers van de pers en het is daarom des te belangrijker om dit goed in de gaten te houden. Hoe jonger een koers is, hoe minder het zich nog heeft bewezen. Hieronder vind je daarom de Automata Network koersgrafiek. 

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Automata Network verwachting 2021

Het is normaal gesproken al lastig om een goede voorspelling te doen, maar in het geval van de Automata Network koers verwachting geldt dit helemaal. De koers bestaat nog relatief kort en het heeft daarom nog niet genoeg tijd gehad om zich te bewijzen. Het enige dat we kunnen doen is kijken naar de use-case en de behoefte hieraan.

Het is aannemelijk dat we met z’n allen alleen maar meer online zullen zijn. Hiervoor worden talloze applicaties gemaakt die we massaal toevertrouwen met onze data. Data over onze financiële gegevens, trading data, maar ook gevoelige andere gegevens die eigenlijk niemand wat aan gaan. 

Wat de Automata Network verwachting positief maakt is dat ze de laag bieden die hier privacy moet inbouwen. Automata Network werkt aan het protocol dat ervoor zorgt dat de applicaties helemaal door de gebruikers zelf ‘gedraaid’ kan worden. Door de Governance Token ATA hebben de gebruikers zelf de macht over wat er met het platform gebeurt.

De verschillende technieken zorgen ervoor dat de data beschermd wordt. In de wereld van de nieuwste webapplicaties (Web3) zijn dit hele interessante ontwikkelingen en dat maakt de Automata Network verwachting positief voor de toekomst. Het is hierbij wel belangrijk om nogmaals te benadrukken dat de koers nog nieuw is. 

Dit betekent dat er veel kan gebeuren. Het team heeft voor een groot gedeelte in de hand hoe de ontwikkeling en de groei van het platform zal gaan over de komende jaren. Extra data vind je hieronder zodat je het zelf goed in de gaten kunt houden.

* Currency in USD
Historical Price for Automata
Date Open Close High Low Volume

Automata Network prijs voorspelling

Zoals ik al aangaf is het schetsen van een exacte Automata Network verwachting voor 2021 niet te doen. De koers bestaat nog maar kort en het project en het team heeft zich nog niet bewezen. Over de jaren kan er van alles gebeuren en tijd zal moeten uitwijzen hoe de vorderingen bij het project zullen gaan.

Als je toch benieuwd bent of Automata Network een interessante belegging is zou je naar mijn idee beter kunnen kijken naar het nut van de use-case en de data van de ATA coin. De use-case hebben we al besproken en is interessant. We zullen moeten afwachten of Automata Network hét protocol wordt voor de extra laag privacy in Decentrale Applicaties.

Wat betreft de ATA token data is het goed om te kijken naar de verdeling die we eerder al noemde en naar de schaarste. Dit laatste kun je doen door de huidige supply (172,252,000 ATA) te vergelijken met de maximale supply (1,000,000,000 ATA). Als vuistregel kun je aanhouden dat een coin schaarser wordt naar mate er meer tokens zijn uitgegeven.

Automata Network heeft op dit moment een market cap van $ 186,800,539. In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume $ 67,643,346. Het koersverschil in de afgelopen 7 dagen is -19.92%. Aan dit soort data kun je goed zien wat de trend op de korte termijn is voor de ATA coin. 

Op het internet zul je vaak voorspellingen tegenkomen. Het is goed om je ervan bewust te zijn dat niemand je met zekerheid de juiste Automata Network verwachting kan geven. Het is verstandiger om je niet te laten beïnvloeden door anderen en je eigen mening te vormen. Met de data op deze pagina hopen we je in ieder geval een beter beeld gegeven te hebben van het project om je op weg te helpen.

ATA coin kopen

Wil je Automata Network kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt hier de laagste handelskosten en er worden bijna wekelijks nieuwe coins toevoegt zodat jij altijd beschikt over het beste aanbod. Heb je hier nog geen account aangemaakt? Doe dit dan snel via deze link. Het aanmelden is gratis en zo gebeurt en je ontvangt bovendien een welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten die ze je cadeau geven.

Het artikel Automata Network verwachting: wat gaat de ATA koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht