Avalanche – AVAX
Avalanche (AVAX) is een volledig open-source platform voor het lanceren van gedecentraliseerde (financiële) applicaties. Bedrijven kunnen hun eigen aanpasbare blockchain bouwen die past bij hun behoeften (private & public), in een interoperabel en zeer schaalbaar ecosysteem.
Wat is Avalanche – AVAX?
Avalanche (AVAX) is een van de projecten die wij beschouwen als een van de meest veelbelovende blockchains die er zijn. Het ‘concurreert’ rechtstreeks met blockchains zoals het Ethereum Network, Polkadot en Solana.
Avalanche werd gecreëerd door Ava Labs, en stelt ondernemingen of eigenlijk iedereen in staat om gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen en aangepaste publieke en private blockchains te creëren en te implementeren. Het is gericht op het oplossen van een probleem waar veel eerdere blockchains mee kampen: centralisatie, schaalbaarheid en hoge transactiekosten, door gebruik te maken van het Avalanche consensus protocol.
Avalanche zag veel tractie eerder dit jaar dankzij het feit dat het een van de meest schaalbare blockchains is die er zijn. Vooral DeFi gebruikers hebben hun smart contracts gebruikt voor het kopen, verkopen, verhandelen / swappen & staken van cryptocurrency. We hebben dit zelf ook getest en hebben nog geen enkele transactie gehad die mislukte tijdens het swappen van onze activa. In feite zien we momenteel meer projecten in eerste instantie starten op Avalanche in plaats van het Ethereum Netwerk om die redenen.
Algemene informatie Avalanche – AVAX
Hoewel Avalanche kan worden gebruikt voor meerdere redenen, heeft het vooral tractie gezien in de DeFi industrie. Zo zijn bijvoorbeeld Pangolin en Zero Exchange gelanceerd op Avalanche, geautomatiseerde market maker platforms vergelijkbaar met Uniswap en Pancakeswap voor het swappen van crypto en het verschaffen van liquiditeit.
Net als Polkadot, Solana en verschillende andere blockchains, gebruikt Avalanche het Proof of Stake consensus mechanisme. 80% geparametriseerd waardoor duizenden nodes hun netwerk kunnen draaien. Hierdoor is het veel meer gedecentraliseerd is dan vele andere netwerken die op PoS draaien.
Validators die willen toetreden tot het netwerk specificeren hun node ID, wanneer ze willen beginnen en stoppen valideren, hoeveel AVAX is staked, het adres om rewards naar te sturen & de fee die zij hanteren voor stakes op hun node.
Wie zijn AVAX wil inzetten op een bestaande node, kan kiezen om dit te doen op de node van onze partner (Château Crypto), een van de nodes met de hoogste beschikbare uptime en de laagste vergoeding die door het netwerk wordt toegestaan (2%): NodeID-LrSg1rvoyFVcwWRDo8cJsWpRswRjhY8a9.
Er zijn verschillende redenen waarom ontwikkelaars besluiten om op Avalanche te bouwen. Het is gemakkelijk om Ethereum DApps te lanceren omdat het netwerk Solidity-compatibel is, er zijn snelle transacties, het is zeer schaalbaar, wordt aangedreven door duizenden nodes, maakt het mogelijk om aangepaste publieke & private blockchains te creëren en stelt ontwikkelaars in staat om elke virtuele machine (VM) op Avalanche te implementeren.
Avalanche beschikt over 3 ingebouwde blockchains: Platform Chain (P-Chain), Exchange Chain (X-Chain) en de Contract Chain (C-Chain).
Avalanche Platform Chain – P-Chain
De P-Chain is de metadata blockchain op Avalanche, die bijhoudt welke subnets actief zijn & ontwikkelaars in staat stelt nieuwe subnets te creëren, en de P-Chain coördineert de validators. Zowel de P-Chain als de C-Chain gebruiken het snowman consensus protocol, waarover je hier meer kunt leren.
Avalanche Exchange Chain – X-Chain
De X-Chain maakt de creatie en verhandeling van digitale (smart) activa mogelijk, deze activa kunnen stablecoins, utility tokens, NFT’s zijn, maar ook nagebootste activa uit het echte leven (synthetische activa).
Avalanche Contract Chain – C-Chain
De C-Chain is gemaakt om het leven van Ethereum DApp ontwikkelaars te vereenvoudigen. De contract chain is compatibel met Ethereum-tooling, waardoor zowel de creatie als migratie van DApps mogelijk is.
Om de groei van het netwerk verder te versnellen, introduceerde Avalanche hun Avalanche-X Accelerator-programma, waarin ontwikkelaars en bedrijven een subsidie kunnen aanvragen om hun ontwikkeling te financieren. Ontwikkelaars kunnen ook toegang krijgen tot allerlei middelen en content.
Het Team & Roadmap
Avalanche werd gebouwd door AVA labs, hun leiderschapsteam telt vier leden:
Emin Gün Sirer, CEO bij AVA labs: ”Emin was hoogleraar computerwetenschappen aan de Cornell University, waar zijn onderzoek zich richtte op besturingssystemen, netwerken, en gedistribueerde systemen. Hij staat bekend om het implementeren van de eerste munt die Proof-of-Work (PoW) gebruikte om munten te slaan, als co-auteur van het beroemde self mining paper, het karakteriseren van de schaal en centralisatie van bestaande cryptocurrencies, het voorstellen van de toonaangevende protocollen voor on-chain en off-chain schaling, en nog veel meer baanbrekende werken.”
John Wu, President bij AVA labs: ”John Wu brengt meer dan 20 jaar ervaring mee als fintech executive – meest recentelijk als CEO van SharesPost Digital Assets Group – en technologie-investeerder bij firma’s als Tiger Management, Kingdon Capital, en Sureview Capital (gesteund door Blackstone Group). John kwam bij Avalanche als onderdeel van de overname van Investery, een SaaS-platform dat hij oprichtte om het voor investeerders gemakkelijker te maken activa op de particuliere markt te ontdekken, te beheren en te verhandelen.
Maofan ”Ted” Yin, CPA bij AVA labs: ”Ted is gepassioneerd over het ontwerpen en bouwen van praktische gedistribueerde systemen die fundamentele problemen oplossen, zoals fouttolerantie, inefficiënties van consensus, en peer-to-peer systemen. Zijn onderzoekswerk omvat de Snow/Avalanche protocollen, en het HotStuff protocol, dat de basis vormt voor het consensusprotocol dat gebruikt wordt door Facebook Libra.
Kevin Sekniqi, COO bij AVA labs: “Voor Avalanche was Kevin een promovendus in Computerwetenschappen aan Cornell, waar hij onderzoek deed naar gedistribueerde systemen, cryptografie, beveiliging en economie. Daarvoor deed hij onderzoek en software engineering bij vooraanstaande organisaties, waaronder Microsoft en NASA JPL.”
Hun hele team is te vinden op hun website, op deze pagina, en heeft ervaring bij verschillende bekende bedrijven:
In plaats van zich te concentreren op een vaste roadmap, wordt Avalanche aangedreven door hun core team en door de ontwikkeling van de community, die al meer dan 5.500 verschillende taken hebben voltooid.
Hun testnet lanceerde voor het eerst in april 2020, terwijl de lancering van het Avalanche mainnet plaatsvond in september 2020. Het team en alle contributors hebben sindsdien de ontwikkelingen voortgezet om de adoptie te versnellen.
Use case Avalanche – AVAX
Avalanche (AVAX) wordt aangedreven door hun AVAX token, welke een utility token is. De max. supply telt 720M AVAX met 130M momenteel in omloop. 360M werd gemint bij de lancering, de andere 360M is toegewezen voor staking (validator) rewards.
Het project was zo populair dat ze $42M ophaalden binnen 4,5 uur na de lancering van hun public sale voor 72M tokens. Voor alle details over hun public sale, bekijk hun announcement.
AVAX wordt gebruikt om te betalen voor transactiekosten, interactie met smart contracts, voor staking rewards & staking, en om een node operator te worden om transacties op het netwerk te helpen valideren.
Algemene info Avalanche – AVAX
Naam: AVAX
Circulating Supply: 172.125.508
Total Supply: 720.000.000
Exchanges: Binance. Bitcoinmeester, Okex, Gate.io, Crypto.com , Kucoin
Waar koop en verkoop ik Avalanche – AVAX?
AVAX kan worden gekocht en verkocht op vele populaire exchanges, zoals:
Wat vinden wij van Avalanche – AVAX?
Hoewel Avalanche flink gebruikt wordt voor DeFi doeleinden, is hun market cap veel kleiner dan die van Polkadot, Solana en Matic, de andere meest populaire blockchains. Ik moet daar wel aan toevoegen dat deze ecosystemen erin geslaagd zijn om veel sneller te groeien dan Avalanche. Het is belangrijk dat Avalanche hun groei versnelt en meer projecten aan boord neemt, zodat meer mensen geïnteresseerd raken.
Ik geloof sterk dat er nog een Avalanche seizoen kan komen, waarin een veel groter deel van de cryptocurrencycommunity de voordelen van Avalanche leert kennen en het netwerk gaat gebruiken. Hoe langer het Ethereum Network blijft dealen met hun hoge transactiekosten, hoe waarschijnlijker het is dat dit gaat gebeuren.
We houden het ecosysteem nauw in de gaten om de groei te volgen, om te beslissen of we ook een eigen node zouden willen lanceren.
Conclusie Avalanche – AVAX
AVAX is een goede keuze voor iedereen die ook geïnteresseerd is in tokens zoals DOT, MATIC, SOL en ETH. Met DeFi die voortdurende groei ziet en Avalanche die gemakkelijker te gebruiken is gemaakt & voortdurende ontwikkeling ziet, is het waarschijnlijk dat het ecosysteem snel zal groeien als het team er succesvol in slaagt om meer projecten aan te trekken.
Het bericht Avalanche – AVAX verscheen eerst op CryptoBieb.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze Telegram chat!