Cyberaanvallen zijn praktisch aan de orde van de dag tegenwoordig, of je het nou doorhebt of niet. Zolang je een internetverbinding hebt ben je een potentieel doelwit voor cybercriminelen, zeker als je je zaakjes niet op orde hebt. TechJury schrijft dat er dagelijks 30.000 sites per dag gehackt worden, en er worden elke dag een luttele 24.000 malafide apps geblokkeerd om te voorkomen dat ze worden gedownload. Dat zijn slechts nog de aantallen waar beveiligingsexperts zich bewust van zijn.

Ook kwetsbaarheden in blockchains worden om de haverklap blootgelegd, volgens de Cloud Server Alliance waren er in 2020 al 200 ontdekt. Hackers weten hierdoor regelmatig grote sommen geld buit te maken.

Voor grote bedrijven is dit vaak een minder groot probleem, omdat ze doorgaans genoeg financiële mogelijkheden hebben om ervoor te zorgen dat hun producten en gebruikte digitale infrastructuur veilig zijn. Zo heeft Google zijn Bughunter-beloningsprogramma. Andere bedrijven zoals Amazon en Microsoft hebben soortgelijke initiatieven, naast hun eigen uitgaven aan software- en hardwarebeveiliging.

Als je een kleiner bedrijf bent of nog niet zo lang bestaat is het echter lastiger om goed in te schatten of criminelen snel de beveiliging van bijvoorbeeld je product kunnen kraken. Zeker voor netwerkapplicaties als blockchain en sociale media is dit een groot probleem. Het product is dan niet alleen een doelwit, het kan voor het gehele platform een kwetsbare schakel vormen.

Het Nederlandse sociale mediabedrijf heeft al voordat het platform is gelanceerd de blockchain uitgebreid laten checken op beveiligingsproblemen door RD Auditors.

AIOW’s smart contract-platform is volkomen veilig, volgens deze beveiligingsonderzoekers. Alle 35 aspecten van de software zijn onderzocht, en er is geen enkel probleem ontdekt. De blockchain van de Nederlandse startup maakt gebruik van het Ethereum-netwerk. De 35 geteste onderdelen hebben betrekking op onder andere de cryptografie, de gebruikte transactiemechanismen en de user interface. RD Auditors concludeert dat de blockchain klaar is voor grootschalig gebruik.

Meer lezen over deze Nederlandse blockchain-startup doe je op de AIOW bedrijfspagina.

The post Analyse: Bang voor cyberaanvallen? Over AIOW’s sociale media-blockchain hoef je je geen zorgen te maken
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!