Bank of England (BoE) zal genoodzaakt zijn bitcoin (BTC) te kopen, zo stelt crypto expert Max Keiser

Max Keiser, een Amerikaanse televisiemaker en crypto expert, heeft zich onlangs uitgesproken over de positie van de centrale bank van Engeland, de Bank of England, en hun vrij negatieve standpunt jegens de wereld van cryptocurrencies. Volgens hem zal de Bank of England vroeg of laat geen keus meer hebben dan toch bitcoin (BTC) te kopen.

Sir Jon Cunliffe

Keiser doet zijn uitspraak nadat een topman van de Bank of England, Sir Jon Cunliffe, recent liet weten dat hij zo snel mogelijk vergaande regulatie van de crypto markten zou willen zien.

Volgens Cunliffe is de wereld van cryptocurrencies simpelweg een gevaar voor de stabiliteit van het globale financiële systeem. Een crash van de crypto markten zou in de toekomst kunnen leiden tot een wereldwijde financiële crisis. Dit komt omdat volgens Cunliffe de verbondenheid tussen de wereld van crypto en de traditionele aandelenmarkt steeds groter wordt.

“Zoals de financiële crisis ons heeft laten zien heb je geen groot aandeel van de financiële sector nodig om financiële instabiliteit teweeg te brengen. Sub-prime had in 2008 een waarde van zo’n $1,2 biljoen.”

Volgens hem zou extensieve regulatie van de crypto industrie ervoor kunnen zorgen dat dergelijke gevolgen voorkomen kunnen worden.

Max Keiser

Max Keiser kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de topman van de Bank of England, zo liet hij recent weten in een interview. Volgens hem is het onvermijdelijk dat zelfs deze centrale bank vroeg of laat praktisch gedwongen zal worden om bitcoin te kopen.

Volgens Keiser zal de Bank of England op een gegeven moment serieus overwegen om bitcoin aan te schaffen. Hij vergelijkt dit mogelijke proces met de vijf fases van rouw. De centrale bank van Engeland zou op dit moment in de ‘woede’ fase zijn.

“De onderhandel fase zal hun central bank digital currency (CBDC) zijn, en zodra dat faalt komt de depressie fase als de prijs $500.000 bereikt. Daarna zal de acceptatiefase komen en zal de Bank of England bitcoin kopen voordat de prijs $1.000.000 bereikt.”

Dit betekent dat Keiser ook gelooft dat op een gegeven moment de koers van bitcoin de astronomische mijlpaal van $1.000.000 zal bereiken. Alleen de toekomst zal uitwijzen of het inderdaad zo ver zal komen.

The post Analyse: Bank of England (BoE) zal genoodzaakt zijn bitcoin (BTC) te kopen, zo stelt crypto expert Max Keiser
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht