Betaalgigant Visa wil zich op stablecoins storten

De betaalgigant Visa wil zich op stablecoins storten. Visa is daarnaast ook van plan om zijn klanten de mogelijkheid te geven om digitale assets om te zetten in fiatgeld op zijn platform. Dit blijkt uit een presentatie van het hoofd van de crypto-afdeling van Visa tijdens de Starkware Sessions 2023.

Betalingen accepteren

“We zijn aan het testen in hoeverre we settlement betalingen van stablecoin-uitgevers in USDC kunnen accepteren op Ethereum en ook kunnen uitbetalen in USDC op Ethereum. Het gaat hierbij in eerste instantie dus om grotere betalingen,” aldus Cuy Sheffield tijdens het evenement.

Volgens de bestuurder van Visa investeert het betaalbedrijf momenteel in de afwikkeling van cryptomunten en fiatmunten. “Het is één van de gebieden waar we spiergeheugen in willen opbouwen. Het moet mogelijk zijn om op de traditionele manier digitale assets om te wisselen voor traditionele dollars,” aldus Sheffield.

De betaalgigant probeert ook blockchain technologie te gebruiken voor zijn bestaande netwerken, maar tot dusver lopen alle afwikkelingen nog steeds via het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) systeem.

De beperkingen van SWIFT

Op dit moment draait het netwerk van Visa dus vooral op het SWIFT-systeem. “We zitten momenteel volledig op SWIFT, dus we kunnen vanwege de beperkingen in dat netwerk niet zoveel transacties doen als we zouden willen. Om die reden experimenteren we met andere technologieën,” aldus Sheffield.

Ook de CEO van Visa, Al Kelly, is optimistisch over het gebruik van stablecoins. “Stablecoins en central bank digital currencies hebben de potentie om een significante rol te spelen in de betaalwereld en er lopen momenteel een aantal initiatieven,” aldus Kelly.

“We denken veel na over manieren om de waarde die momenteel leeft op de traditionele betaalrails over te zetten op blockchain technologie. […] Wij zien grote mogelijkheden op dat gebied,” zo spreekt een optimistische Sheffield tijdens de Starkware Sessions 2023.

The post Analyse: Betaalgigant Visa wil zich op stablecoins storten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!