Bill Gates: ‘Crypto voegt niets toe aan de maatschappij’

De oprichter van de tech-gigant Microsoft, Bill Gates, heeft zich onlangs negatief uitgesproken over de wereld van crypto. Volgens Gates heeft de crypto industrie geen “waardevolle output” en om die reden bezit hij persoonlijk ook geen cryptocurrencies. Hij gaat zelfs nog een stapje verder en stelt dat crypto eigenlijk helemaal niets toevoegt aan de maatschappij.

Bill Gates keert zich tegen crypto

Deze uitspraken deed Bill Gates tijdens een AMA (Ask Me Anything) op het social media platform Reddit. Een gebruiker op Reddit vroeg aan Bill Gates wat hij van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies vond. Zijn antwoord liet duidelijk merken dat hij eigenlijk niets van de crypto sector wil weten.

“Ik bezit er geen. Ik investeer graag in dingen die waardevol zijn. De waarde van bedrijven is gebaseerd op hoe ze geweldige producten maken. De waarde van crypto is gewoon wat een ander besluit dat iemand anders ervoor zal betalen, dus geen bijdrage aan de samenleving zoals andere investeringen.”

Het is niet de eerste keer dat Bill Gates aangeeft dat hij niet per se overtuigd is van de potentie van crypto. In februari van het vorige jaar stelde hij al dat de wereld beter af zou zijn zonder de ontdekking van crypto technologie. Daarnaast werd de crypto industrie op dat moment vooral veelal gebruikt bij criminele activiteiten, aldus Gates.

Warren Buffett

Het standpunt van Gates komt vrij nauw overeen met die van wellicht de meest legendarische investeerder aller tijden: Warren Buffett. Ook Buffet laat de wereld van crypto links liggen omdat het niets produceert, niets van waarde toevoegt aan de maatschappij. 

Het is volgens Buffett onzinnig om bitcoin te kopen als er ook uitstekende alternatieven zijn. Volgens hem kun je simpelweg niets met bitcoin, behalve het weer doorverkopen aan de hoogste bieder. Met boerderijen en appartementen kun je daadwerkelijk iets doen, zo stelt Buffett. Bitcoin is in de ogen van Buffett niets meer dan een soort sprookje.

The post Analyse: Bill Gates: ‘Crypto voegt niets toe aan de maatschappij’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht