Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) zoekt naar vervangend CEO voor zijn bitcoin (BTC) exchange

Changpeng Zhao, CEO van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, is op zoek naar een nieuwe CEO. Dat zegt Zhao, ook bekend als CZ, in een persconferentie op 27 juli:

Als eerst meldt CZ tijdens de conferentie dat Binance zal blijven richten op toezichthouders en nieuwe regelgeving. De bitcoin (BTC) beurs lag de afgelopen tijd vaker onder vuur en meerdere toezichthouders hadden waarschuwingen afgegeven.

CZ kondigt aan dat hij samen met Binance nauwer wil samenwerken met toezichthouders en vergunningen gaat aanvragen waar dat mogelijk is. De CEO meldde al eerder deze week dat hij “overal een vergunning wil krijgen.”

Ook gaat Binance strengere know-your-customer (KYC) maatregelen toepassen. Eerder vandaag was al op Crypto Insiders te lezen dat dit onder andere betekent dat Binance het opnamelimiet gaat verlagen van 2 BTC naar 0,06 BTC (ongeveer $2.000) voor Basic accounts.

CZ kaart vervolgens aan dat de zogeheten leverage op futures naar 20x verlaagd is. Dat kondigde Binance al vorige week aan. Ook kondigt Binance een nieuwe tool aan voor belastingaangifte. Het is een API waarmee je je activiteiten in crypto kunt volgen om rapportage eisen te stroomlijnen.

Ten slotte kondigt CZ aan dat Binance actief op zoek is naar nieuw leiderschap en voornamelijk iemand met ervaring in regelgeving en compliance. Hij benadrukt dat Binance geen plannen heeft om hem direct als CEO te vervangen, ondanks wat sommige journalisten rapporteerden:

CZ is van mening dat CEO’s niet langer dan 10 jaar aangesteld moeten zijn, ideaal maar 5 jaar. Hij zegt dat presidenten ook maar vier jaar aan de macht blijven. CZ is inmiddels al meer dan drie jaar lang de CEO van Binance. Hij voegt toe dat wanneer hij opstapt, nog wel onderdeel blijft van de Binance community.

The post Analyse: Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) zoekt naar vervangend CEO voor zijn bitcoin (BTC) exchange
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht