Brian Armstrong, CEO van Coinbase en Changpeng Zhao, CEO van Binance hebben deze week een miljardenverlies geleden. De reden hiervoor is de Security and Exchange Commission (SEC) die zowel tegen Binance als tegen Coinbase een rechtszaak heeft aangespannen.

Nettowaarde miljarden in de min

Na de aanklacht is het vermogen van Zhao met 5,1% gedaald en het vermogen van Armstrong met 11,8%. Voor Armstrong betekent dit een verlies van $289 miljoen, voor Zhao is dat een indrukwekkende $1,33 miljard. Het miljardenverlies vond plaats in een tijdspanne van maar 30 uur. De koersen schoten in het rood nadat het nieuws over de aanklacht tegen Binance naar buitenkwam. Een dag later werd ook Coinbase aangeklaagd. De SEC spant de rechtszaken aan omdat het van mening is dat de bedrijven, net als Ripple, handelen in effecten zonder de juiste vergunningen.

Zhao is op Bloomberg’s miljardairs index van de 52e naar de 54e plek gezakt. Armstrong staat momenteel op de 1411e plek in de index. Alhoewel de klap voor beiden groot is, lijkt het niks vergeleken met Zhao’s verlies van vorig jaar. Van het vermogen van bijna $100 miljard dat Zhao in de top 12 van Forbes ranglijst van rijkste mensen ter wereld deed verkeren, is nog maar een kwart over. Armstrong daarentegen heeft afgelopen jaar kunnen profiteren van een marktherstel en zag zijn vermogen met 61% stijgen. 

Binance woedend

De SEC heeft meerdere op de crypto exchanges aanschafbare tokens als effecten bestempeld. Exchanges mogen hier niet in handelen, tenzij ze daar de juiste vergunningen voor hebben. Op onze pagina zijn de 61 cryptocurrencies te vinden die door de SEC zijn bestempeld als effecten.

In een persbericht laat Binance weten teleurgesteld te zijn in het beleid van de SEC. Volgens het bedrijf maakt de SEC een foute keuze door Binance aan te klagen dat met diplomatiek opgelost had kunnen worden. Binance schrijft dat de VS hiermee hun positie als marktleider op het gebied van crypto ondermijnt.

The post Analyse: Binance en Coinbase CEO’s verliezen miljarden door aanklachten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!