Binance en Mastercard komen met crypto-betaalpas in Argentinië

Als je dacht dat de inflatie in Europa al hoog was, dan ben je nog niet naar Argentinië geweest. Daar ligt de jaarlijkse inflatie op maar liefst 64%. Binance en Mastercard hebben er een creatieve oplossing voor bedacht. Met de nieuwe betaalpas van het bedrijf kun je automatisch met cryptocurrencies betalen.

Crypto-betaalpas voor Argentijnen

Dat heeft Binance bekendgemaakt in een persbericht. ‘S werelds grootste crypto exchange heeft samen met de creditcard-gigant in Argentinië de betaalpas geïntroduceerd om mensen te laten ‘betalen met crypto’. Het lijkt erop dat je ermee in crypto-activa kunt sparen. Transacties worden namelijk direct omgezet in fiat-valuta, en de verkoper krijgt in fiat-valuta betaald.

Daar zal gekozen voor zijn vanuit juridische overwegingen, de meeste overheden zijn er niet blij mee dat mensen fiat-valuta omzeilen. Zo zijn crypto-betalingen in Rusland onlangs verboden gemaakt, ondanks dat de Russische roebel nu opvallend sterk is.

Argentinië is het eerste land waar de pas geïntroduceerd wordt. Toch lijken de twee bedrijven het doel te hebben om de dienst in meer landen aan te gaan bieden, aangezien Argentinië ‘het eerste land in Zuid-Amerika’ wordt genoemd. Of er ook plannen zijn om uit te breiden buiten Zuid-Amerika is niet bekend.

Je kunt je tegoeden beheren vanuit de Binance-app en op de website. De kaart is verder te gebruiken bij meer dan 90 miljoen bedrijven die Mastercard-kaarten ondersteunen, alhoewel je wel een Argentijns identiteitsbewijs nodig hebt. Verder kun je tot 8% in crypto-cashbacks verdienen, en de commissies die je bij geldautomaten zou krijgen dalen naar nul als je de kaart gebruikt. De pas bevindt zich nu nog in de proefperiode.

Bitcoin populair in Argentinië

De keuze voor Argentinië komt niet volledig uit de lucht vallen. De enorme inflatie heeft gezorgd voor een snelle adoptie van cryptocurrencies. Zo’n 12% van alle Argentijnen investeert in crypto, dat is het dubbele percentage van buurlanden.

Mensen die de afgelopen 90 dagen in crypto hebben geïnvesteerd mogen zelfs geen dollars meer kopen van de overheid. Dollars zijn nu de markten dalen een stuk stabieler. Het International Monetary Fund (IMF) is erg streng tegen Argentinië. In mei mocht de financiële sector van Argentinië geen crypto-diensten meer aanbieden als het land in aanmerking wilde komen voor een lening van het IMF.

The post Analyse: Binance en Mastercard komen met crypto-betaalpas in Argentinië
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht