Binance Smart Chain organiseert ‘Bug Bounty’ en looft $10 miljoen uit

De Binance Smart Chain (BSC) is van plan om een zogenaamde ‘bug bounty’ te organiseren. Dit houdt in dat ontwikkelaars en ‘ethische’ hackers zoveel mogelijk zwakke plekken van de Binance Smart Chain blockchain proberen te ontdekken. 

Als beloning voor de moeite heeft het team achter de Binance Smart Chain zeker $10 miljoen beschikbaar gesteld. Deze bug bounty heeft al doel om de veiligheid van het ecosysteem significant te verbeteren en heeft de naam Priority ONE gekregen.

Veel aanvallen op de Binance Smart Chain

Deze veiligheid heeft de afgelopen tijd namelijk hier en daar te wensen overgelaten. Verschillende projecten die zijn gebouwd op de Binance Smart Chain werden namelijk aangevallen door hackers en andere kwaadwillenden.

Onder meer PancakeBunny werd aangevallen en hier maakten hackers zeker $200 miljoen buit. Ook BurgerSwap werd het doelwit van hackers en zeker $7 miljoen werd hier gestolen. Dit zijn slechts twee voorbeelden van projecten die gebaseerd zijn op de Binance Smart Chain waar grote inbraken plaats vonden.

Tijd voor verbetering

Doordat deze grootschalige aanvallen in korte tijd plaatsvonden is het niet gek dat Binance stappen onderneemt om dit in de toekomst te voorkomen. 

“We zijn van plan om een bounty pool van $10 miljoen USD te creëren dat all premiejagers zal belonen voor het onthullen van verifieerbare aanval mogelijkheden of zwaktes bij meer dan 100 dApps”

Om als dApp mee te doen aan Priority ONE moeten projecten aan een paar voorwaardes voldoen. Zo moeten projecten aantoonbaar gecontroleerd zijn door twee reputabele ‘security firms’. Ook moeten projecten bereid zijn bij te dragen aan de veiligheid van de blockchain door tenminste $100.000 in te leggen in de bounty pool.

Doordat de Binance Smart Chain en de hieraan gelinkte projecten helaas veelvuldig negatief in het nieuws kwamen de afgelopen paar maanden lijkt dit een stap in de goede richting. De veiligheid van de Binance Smart Chain is toe aan verbetering en een veiliger ecosysteem zal alle projecten op deze blockchain ten goede komen.

The post Analyse: Binance Smart Chain organiseert ‘Bug Bounty’ en looft $10 miljoen uit
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht