BitCanna updatet naar het Cosmos Network en kondigt coinburn aan

BitCanna, de Nederlandse blockchain en cryptocurrency voor de wereldwijde legale cannabis industrie, hebben we al meerdere malen voorbij zien komen hier bij Crypto Insiders. Aan het begin van het jaar hebben we gekeken naar de aankondiging van het nieuwe Cosmos-based netwerk waar het naar gaat migreren. Dit moment is eindelijk hier! Vandaag gaat de nieuwe blockchain van BitCanna live. 

Wat dit betekent voor het netwerk

De huidige (oude) blockchain is gebaseerd op BitCoin/Dash technologie en door deze overgang naar Cosmos zal de BitCanna blockchain een sprong in de tijd maken. Na de transitie naar Cosmos zal het netwerk veranderen van een Proof of Stake naar een Delegated Proof of Stake (DPoS) blockchain. 

Dit betekent dat het voor iedereen mogelijk is om te beginnen met staken binnen het netwerk. Data en transacties worden gecontroleerd door een beperkt aantal validators die gekozen worden op basis van de hoeveelheid coins die zij beheren. Deze hoeveelheid bestaat uit de validators eigen coins en de hoeveelheid die hem/haar is toegewezen door delegators of stakers. Hierdoor heeft iedere holder van BCNA coins inspraak in wie binnen het netwerk data valideert. Als beloning van het tijdelijk toewijzen van coins ontvang je rewards in de vorm van BCNA coins. 

Waar het al enkele grote namen in de industrie aan zich gebonden heeft zal Cosmos technologie bijdragen aan de schaalbaarheid van het betaalplatform BitCanna Pay. Ook zal het bijdragen aan toekomstige ontwikkelingen zoals benoemd in BitCanna’s roadmap; waar het er naar streeft om behalve een betaalmodule ook een supply chain en reputation/review module aan te bieden voor de cannabis industrie.

Beschikbaarheid BCNA

Cosmos brengt ook verschillende voordelen met zich mee met betrekking tot Inter Blockchain Communicatie (IBC). Cosmos, de technologie waarop de nieuwe chain van BitCanna gebaseerd is, fungeert als een ecosysteem binnen de blockchain space. Verschillende blockchains die gebaseerd zijn op Cosmos-technologie kunnen daarmee moeiteloos met elkaar communiceren. 

Het netwerk kan buiten het Cosmos ecosysteem met andere chains communiceren via bridges, die zoals de naam suggereert een brug slaan tussen verschillende netwerken zoals bijvoorbeeld het Ethereum netwerk. 

Deze directe communicatie maakt handelen in BCNA een stuk gemakkelijker en beschikbaar voor een groter publiek. Dit kan door middel van Decentralized Exchanges, ook wel Dex’s genoemd, zoals Osmosis en Gravity DEX.

Wat betekent deze overgang voor BCNA holders?

Omdat het project verandert van onderliggende technologie die niet met elkaar communiceert zal er een coinswap plaatsvinden. Hierbij worden coins op het huidige netwerk geswapt of geruild tegen dezelfde hoeveelheid coins op het nieuwe netwerk. 

Wanneer je coins staan op de exchange Coinmerce zal er geen actie nodig zijn. Deze coins worden automatisch geswapt naar de nieuwe Cosmos-based coins. 

Wanneer je een masternode draait in het netwerk of je coins op een andere plaats hebt staan is het mogelijk en noodzakelijk je coins te swappen via de BitCanna web wallet. 

Geen paniek, deze swap periode blijft langdurig open voor gebruik. 

Naar verwachting is de web wallet vanaf de eerste week van oktober voor iedereen beschikbaar. Vanuit deze web wallet is het ook mogelijk om je nieuwe BCNA coins te staken binnen het netwerk. Het netwerk zal gefaseerd gelanceerd worden ter stabilisatie van de blockchain. Bekijk de Launch Procedure voor alle informatie rond deze lancering.

Coinburn

Spannend nieuws wat het team heeft gedeeld is de aankondiging van een coinburn. Een coinburn is een gebruikelijke term binnen de wereld van cryptocurrencies. Dit betekent dat er coins uit roulatie worden gehaald waardoor de circulating supply afneemt. Voor een blockchain project zijn er verschillende redenen waarom het er voor kan kiezen een coinburn plaats te laten vinden. De redenen die het BitCanna team noemt zijn; schaarsheid vergroten, creëren van waarde voor BCNA holders en decentralisatie vergroten.

Zoals het team achter BitCanna heeft gecommuniceerd zal het 25 miljoen coins burnen van de huidige circulating supply van zo’n 397 miljoen coins. Dit is dus een afname van zo’n ~6,3%. De transitie van blockchains geeft namelijk hier de gelegenheid voor, en BitCanna maakt hier dan ook optimaal gebruik van.

De coins die geburnd worden zijn afkomstig van de eigen team-wallets. Deze coinburn zal plaatsvinden tegelijk met de overgang naar het Cosmos netwerk.

Al met al een aantal mooie ontwikkelingen voor dit project van Nederlandse bodem. Blijf up to date van het project door het volgen van hun kanalen op Telegram, Discord en Twitter

The post Analyse: BitCanna updatet naar het Cosmos Network en kondigt coinburn aan
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!