Volgens de statistieken van de Puell Multiple waardeberekening is de stierenmarkt van 2020/2021 nog slechts in een eerste fase. De start is duidelijk achter de rug, maar bitcoin zou pas aan 15 tot 25 procent van zijn potentieel zitten. Met de digitale munt op vrijdag 9 april 2021 aan 58.000 dollar. ´Using the $3,000 to $5,000 range as a gauge and the $20,000 peak in 2017 as a factor in projecting the next top, it would indicate that the bull market is anywhere between 15% and 25% of the way through.´ Met andere woorden: als we nog in 2017 zouden zitten met de 20.000 dollar top van toen in zicht, dan kost BTC in 2021 nog pas 3000 tot 5000 dollar. Geen financieel advies, dat spreekt, maar zo gezien is bitcoin vandaag nog een koopje.
Tweede oudste Amerikaanse bank engageert zich in crypto
Dat BNY Mellon als oudste bank van de States zich in crypto engageert, berichtten we al. Nu volgt ook de twééde oudste financiële instelling van de States. Een voorbeeld voor zoveel andere banken of is het FOMO dat hier speelt – de fear of missing out? State Street Corporation met 3 biljoen dollar (!) onder beheer gaat helemaal terug tot 1792. Hoe conservatief moet je als financiële instelling wel zijn om wereldoorlogen, de Great Depression en tal van andere crises te hebben overleefd. Conservatief? Of net…progressief?
Bitcoin: een wapen of een concurrent?
Durfkapitaal investeerder en mede-oprichter van PayPal Peter Thiel oppert dat China bitcoin wel eens als wapen tegen de Verenigde Staten kan gebruiken. Met rond 60 procent van de oudste en grootste digitale munt gemijnd in China. Met alle respect voor de kennis en kunde van de heer Thiel, maar ondergetekende is het daar niet mee eens. Het zal eerder zo zijn dat bitcoin China op een gegeven moment tot last wordt. Wanneer het land zijn eigen digitale yuan nationaal gaat lanceren. Dat zou wel eens reeds begin 2022 kunnen zijn. BTC kan dan heel wel mogelijk als concurrent voor de DC/EP, digital currency/electronic payment worden gezien. De eerste bitcoin mijnen worden deze maand april reeds gesloten, in Mongolië, een territorium binnen de Chinese natie…
Crypto Klimaatakkoord
Het Crypto Climate Accord is een nieuw privé initiatief dat het mijnen van cryptomunten 100 procent klimaat-neutraal wil maken, tegen 2030. Het is vast een reactie op verwijten die je de laatste tijd wel vaker hoort en leest, dat het mijnen van vooral bitcoin milieuvervuilend, want energie-vretend zou zijn. Nochtans is het zo dat anno 2021 bitcoin mijnen met reeds voor meer dan 70 procent hernieuwbare energie plaatsvindt.
Institutionelen geëngageerd in crypto
Opnieuw een prominent hefboomfonds dat in crypto investeert. Millennium Management uit New York met 48 miljard dollar onder beheer koopt bitcoins. De lijst van institutionelen die in crypto zitten, groeit stelselmatig aan. Dit startte initieel met Paul Tudor Jones, de Wall Street veteraan en een legende in de financiële wereld, die in mei 2020 verklaarde bitcoin te hebben gekocht. En dit als hedge, ter afdekking van de inflatie die hij verwacht door al het nieuw gecreëerde fiatgeld, gebruikt om de Coronacrisis te counteren. Wat een vooruitziendheid ook, achteraf bekeken. Heel de financiële wereld nam er dan ook notie van toen. ´His revelation was followed by endorsements from other magnates, publicly listed companies, and money managers, including Square, BlackRock, Stan Druckenmiller, Bill Miller, MicroStrategy, Stone Ridge, PayPal, Tesla, and others.´
De huur betalen. In bitcoin.
Caruso is een van de grootste en meest prominente private vastgoedbezitters van de VS. In dat land is het een Naam, weet u wel? De zeer uitgebreide portefeuille omvat zowel residentiële als commerciële panden. De vastgoedeigenaar laat nu ook toe dat huurders in bitcoin betalen. ´Caruso will once again revolutionize the real estate industry as the first to accept Bitcoin as rent payment at both residential and retail properties´.
Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.
appeared first on Biflatie.