De bekende Nederlandse bitcoin-analist PlanB “houdt van deze fase van de bullmarkt.” Dat schrijft de Nederlands in een post op socialmediaplatform X. Volgens de analist is er een duidelijke verdeeldheid ontstaan bij handelaren en investeerders. Zijn bericht heeft daardoor veel reacties en discussies uitgelokt onder zijn bijna twee miljoen volgers.

Bitcoiner PlanB over marktsentiment: ‘2020 vibes’

In zijn recente post stelt PlanB dat hij van de huidige fase van de bullmarkt houdt. Volgens hem zijn sommige mensen ongeduldig geworden en denken anderen zelfs denken dat de bullmarkt voorbij is. Hij vergelijkt dit gevoel met dat van 2020, toen een vergelijkbare situatie zich voordeed. PlanB benadrukt juist het belang van geduld als het om het investeren in bitcoin gaat:

“Ik hou van dit deel van de bullmarkt, waar sommige mensen ongeduldig worden, en anderen zelfs denken dat de bullmarkt voorbij is, 2020-vibes #geduld”

De bitcoin koers beweegt al maanden in de range van 60.000 tot 70.000 dollar, met af en toe flinke volatiliteit maar over het algemeen weinig actie. Dit heeft geleid tot gemengde gevoelens onder investeerders. Sommigen vrezen het einde van de bullmarkt, terwijl anderen juist kansen zien om in te stappen voordat de volgende stijging plaatsvindt.

Bitcoin prijsvoorspellingen en het S2F-model

PlanB komt vaker voorbij in het bitcoin nieuws, en staat bekend om zijn gedurfde prijsvoorspellingen, gebaseerd op het Stock-to-Flow (S2F) model. Hij heeft eerder aangegeven dat hij verwacht dat bitcoin dit jaar nog de magische grens van 100.000 dollar zal bereiken. Voor volgend jaar voorspelt hij zelfs een nog spectaculairdere stijging: een “face melting FOMO top” van minimaal 300.000 dollar in 2025. PlanB is een controversieel figuur binnen de crypto-sector, onder andere vanwege zijn wilde prijsvoorspellingen.

Hoewel deze voorspellingen al ambitieus lijken, legt PlanB uit dat ze conservatief zijn in vergelijking met wat zijn S2F-model aangeeft. Dit model, dat de schaarste van bitcoin in relatie tot de prijs analyseert, voorspelt namelijk een gemiddelde koers van maar liefst 500.000 dollar voor de komende cyclus. PlanB verduidelijkt dat deze voorspelling een gemiddeld prijspunt is, wat betekent dat er pieken en dalen zullen zijn rondom dit gemiddelde.

Uiteindelijk weet natuurlijk niemand wat de BTC koers in de toekomst gaat doen. Het is daarom aan te raden om altijd zelf onderzoek te doen en niet te vertrouwen op de voorspelling van een enkel persoon.

Het bericht Bitcoin-analist PlanB: ‘Mensen worden ongeduldig’ in saaie cryptomarkt verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!