Bitcoin is terug van weggeweest! Gisteren stond de teller nog op 44.000 dollar (37.660 euro), nu kunnen we daar 3.000 dollar bij optellen. Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Erop of eronder

Vooral de lange termijn wordt spannend om in de gaten te houden: volgt er een spectaculaire tweede deel van de bullrun? Of bevinden we ons nu in een dalende markt?

Een belangrijke graadmeter voor die lange termijn is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 dagen, of ook wel de 200-dagen moving average (MA). Bevindt de koers zich voor langere tijd onder deze lijn, dan is er sprake van een dalende markt, of ook wel een bear markt. Erboven duidt juist op een bull markt, een stijgende markt.

Hieronder zie je de bitcoin daggrafiek, de groene lijn onder de koers is de 200-dagen MA. Het oranje vlak rechts markeert de afgelopen dagen. Bitcoin heeft moeite met kiezen: het is bijna letterlijk erop of eronder.

Hieronder zie je dezelfde 200-dagen MA, maar dan op de vier-uursgrafiek. Bitcoin bewoog de afgelopen dagen zowel boven als onder de MA. Het wordt daardoor moeilijk om een goed beeld van de lange termijn te schetsen. Voor een bull market zien we het liefst een overtuigende beweging boven de groene lijn.

Even geduld

Maar misschien moeten we ook gewoon even geduld hebben. Eerder deze week schreven we dat er sprake is van een bullish cross op de MACD. Deze kruising is een positief voorteken, de vorige keer dat we zo’n bullish cross zagen markeerde dit het begin van een stijging van 11.000 dollar (9.420 euro) tot 65.000 dollar (55.650 euro). 

Wat we verwachten van bitcoin?

Voor onze verwachtingen pakken we er nogmaals de 200-dagen moving average erbij, dat is de dikke groene lijn op de grafiek. Ook kijken we naar de niveaus van Fibonacci. Daarvoor pakken we de verhoudingen tussen de allerhoogste bitcoin koers en de bodem van 22 juni. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Bitcoin bevindt zich nu boven de 200-dagen MA, en dat is positief. Wel vindt de koers nog weerstand rond 47.460 dollar (40.630 euro), één van de niveaus van Fibonacci. Kan bitcoin hier doorheen breken? Dan ligt de weg vrij naar 54.465 dollar (46.627 euro), het volgende niveau.

Bearish

Maar zakt de koers? Dan vinden we de volgende ondersteuning rond 43.000 dollar (36.805 euro). Daaronder is 39.110 dollar (33.475 euro) een belangrijke steun volgens de lijnen van Fibonacci.

The post Bitcoin analyse: BTC knalt door 40.000 euro heen! Wat kan je dit weekend verwachten? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!