De koers van Bitcoin is stabiel, en ook andere cryptomunten lijken redelijk afgekoelt. Hoewel velen al een altseason verwacht hadden, zijn er weinig verwachtingen die nog gestreeld moeten worden. De koers van de grootste cryptomunt heeft een nieuwe All Time High gemaakt voordat de halving überhaupt plaats heeft gevonden, wat wil je nog meer?
In de analyse van vandaag bespreek ik een aantal indicatoren en gegevens die ik relevant acht om de volgende beweging voor Bitcoin te bepalen. Wat heeft Bitcoin nodig om de volgende push naar boven te maken, en vooral: hoe waarschijnlijk is dit?
De daggrafiek: chillen met de All Time High
De nieuwe ATH van Bitcoin staat op dit moment rond de 73.800 dollar: een magere 5000 dollar boven de top van november 2021. Dat kan een beetje teleurstellend zijn, en daarom is het goed om te weten waarom de koers nog niet verder omhoog is geschoten. De reden vinden we in het volume. In de twee periodes van een aantal dagen dat de koers boven de weerstand van de 69.000 dollar was, zien we hele kleine groene staven: het volume is bagger en bijna niemand leek geïnteresseerd te zijn om te kopen boven de 70.000 dollar.
Een logisch gevolg is dat de koers al snel weer onder de weerstand kruipt, en ook de candle van vandaag (5 april) kent interactie met die prijsniveau, namelijk een afwijzing.
Zolang de koers niet boven de weerstand komt, vindt ik het niet relevant om te speculeren over hogere koersen. De reden waarom er toch veel bullish gestemden op bijvoorbeeld X zijn, heeft te maken met het patroon die je op de grafiek hierboven ziet. Logisch, en misschien ook wel gerechtvaardigd nu we ook een bullish divergentie met de RSI zien: de RSI maakt een gelijke low, terwijl de koers een hogere low maakt. Toch wil ik ervoor waken om zonder meer dit over te nemen. Zolang ik geen bevestigde uitbraak zie boven de giga-weerstand, ben ik niet overtuigd.
Wat deed Bitcoin bij eerdere ATH verbrekingen?
De All Time High verbreking in eind 2020, ging gepaard met een kleine correctie, met de nadruk op het woord klein. Het betrof een daling van max 10 procent, en dat is vergelijkbaar met wat we gezien hebben bij Bitcoin de afgelopen dagen.
2017 was daarentegen een heel ander verhaal. Daar hoef ik weinig woorden aan vuil te maken …
Er zit een groot verschil tussen beide ATH-verbrekingen: de bulls zullen 2020 erbij pakken, de bears 2017. Je moet je sterk afvragen of koersgeschiedenis enige houvast geeft. Als je je had vastgehouden aan het principe van geen ATH voor de halving, was je nu af geweest. Volgens mij geeft koersgeschiedenis vooral een mooi inzicht in hoe de koers reageert in bepaalde situaties.
De twee scenario’s: 2017 of 2020?
De koersreactie rondom de ATH in 2017 en 2020 schetsen de twee scenario’s die ik in gedachten heb. Of de koers herhaalt 2020, en we zien heel binnenkort een push boven de weerstand. Terugkomend op wat ik hiervoor besprak: Let op het volume, let op de RSI en let op eventuele indicatoren als de Open Interest die roet in het eten kunnen gooien.
De koers kan ook een scenario kiezen vergelijkbaar met 2017. Hierbij zien we een test van de Bull Market Support Band. Dit is een heel gezonde beweging voor de koers, wat veel kopers zal aantrekken.
The post Bitcoin analyse: bullish patroon of het begin van ellende? appeared first on BLOX | Nieuws.