Bitcoin laat de afgelopen dagen een mooie opwaartse trend zien en dat zorgt voor veel hoop en positiviteit bij investeerders. Vragen borrelen op over of de bodem dus echt op de 17.500 dollar ligt. Echter weet niemand daar een zeker antwoord op te geven.
In deze analyse zal ik daar ook geen zeker antwoord op kunnen geven. Toch is het altijd heel goed om te kijken naar de gegevens die we hebben en wat we daaruit kunnen leren. Er zijn vele indicatoren die ons een stapje verder kunnen brengen in het begrijpen van een trend of trend ommekeer.
Vandaag werpen we allereerst een blik op de weerstanden en ondersteuningen en een bepaald patroon op de grafiek. Daarna ga ik in op een interessante combinatie van twee indicatoren.
Weerstand
Allereerst pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Drie duidelijke boxen komen tevoorschijn. De onderste twee groene boxen hebben zich als goede ondersteuning bewezen. De rode box is de laatste weken van juli in beeld gekomen, omdat bitcoin rond dit level een behoorlijke weerstand ondervond en nog steeds ondervindt.
Daarnaast zien we in deze grafiek ook een patroon, namelijk: een hoofd- en schouder patroon. Dit patroon bestaat uit drie stijgingen die we een linkerschouder, een hoofd en een rechterschouder noemen, zoals je ook in de afbeelding hierboven ziet. Deze hoofd- en schouders formatie kan van groot belang zijn, omdat deze eventueel een lokale top kan aangeven. Toch is de kans zeker aanwezig dat dit scenario niet uitspeelt; dat is het geval wanneer de rechterschouder hoger komt dan het hoofd.
Er heerst namelijk op dit moment veel geloof in de markt, en veel investeerders kopen bij. Hoger kan de bitcoin prijs zeker, maar het is toch belangrijk om aan te geven dat de koers ten eerste midden in een weerstand box zit, en dat er daarnaast een patroon op de grafiek tevoorschijn is gekomen dat niet bepaald bullish is.
20WMA EN 100WMA
Dan is het nu tijd om een blik te werpen op een hele interessante combinatie van twee indicatoren. Allereerst de 20WMA: 20 Week Moving Average. Deze indicator telt de bitcoin koersen van de afgelopen 20 weken bij elkaar op en neemt daarvan het gemiddelde. Op deze manier ontstaat er een lijn.
De tweede indicator is de 100WMA: 100 Week Moving Average. Precies hetzelfde verhaal, maar deze indicator neemt niet het gemiddelde van de afgelopen 20, maar van de afgelopen 100 weken.
Als we alleen deze twee indicatoren op de grafiek laten zien, en de bitcoin prijs voor nu even buiten beschouwing laten, dan zien we dat de 20WMA (de blauwe lijn), maar drie keer in de geschiedenis van bitcoin onder de 100WMA (groene lijn) is geweest.
Gaaf! Maar wat kunnen we hiermee? Het wordt pas echt interessant wanneer we de bitcoin koers ook laten zien op de grafiek.
De eerste keer dat de 20WMA onder de 100WMA kwam, was precies op het moment dat bitcoin bodemde. Dit was in 2015. De tweede keer dat dit gebeurde was eind 2018. Ook dit was het moment van de bodem voor bitcoin. En een paar weken geleden zagen we precies hetzelfde. De 20WMA kwam onder de 100WMA toen bitcoin de 17.500 dollar raakte.
Betekent dit dat bitcoin moet hebben gebodemd? Uiteraard niet. Alles is mogelijk in de markt. Maar toch is dit zeker een interessant gegeven.
Als geschiedenis enige indicator is, dan zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat het moment dat de 20WMA onder de 100WMA komt, een bodem voor bitcoin betekent.
Uiteraard is niets zeker, en daarom is het goed om meerdere soorten indicatoren te behandelen. Donderdag wil ik een blik willen werpen op de analyse met een indicator die iets minder positief is.
The post Bitcoin analyse: combinatie van indicatoren laat mogelijke bodemvorming zien appeared first on BTC Direct | Nieuws.