Bitcoin schiet met een ongekende snelheid boven de 50.000 dollar, een prijspunt dat sinds eind 2021 niet meer bereikt is. Vandaag is dus een historische dag. Wel wil ik wel oproepen tot voorzichtigheid. De koers is inderdaad hard gestegen en dat is reden om blij te zijn, maar toch zien we wel steeds meer tekenen van trenduitputting.

De tripple bearish divergentie

Laat ik beginnen met het uitspreken dat in mijn eerdere analyse de koers een voor mij onverwachte richting koos. Kopers kwamen terug in de markt, en dat invalideerde mijn scenario waarin Bitcoin eerst zou corrigeren voordat het richting de 50.000 dollar zou stijgen.

Aan de hand van indicatoren en belangrijke prijsniveaus bespreken we een volgende beweging. Dit zullen we vandaag doen door de RSI-indicator erbij te pakken. Ik wil geen feestbederver zijn, maar laten we helder zijn: wat we zien op de onderstaande grafiek is zeer bearish. We zien namelijk dat, terwijl de koers driemaal een hoger hoogtepunt maakt, de RSI steeds lagere hoogtepunten vormt, wat duidt op een bearish divergentie.

Uiteraard is het lastig om aan te geven waar de koers zal corrigeren. Of dit nu op de 50.000 dollar is, of 51.000 dollar is nu niet van belang. Helder is dat zolang de RSI lagere hoogtepunten blijft maken terwijl de koers hoger stijgt, de kans heel groot is voor een correctie. Hierbij is het heel belangrijk dat de 47.000 dollar behouden blijft als ondersteuning, om zo niet de hele opwaartse beweging te invalideren.

Waar staat Bitcoin op de weekgrafiek?

Om een goed beeld te krijgen van de huidige langetermijnkoers, zoomen we uit en pakken we de weekgrafiek erbij. We zien dat de koers op dit moment minder dan 40% verwijderd is van de All Time High. Er gaan nu geluiden rond, met name op X, dat de koers mogelijk een nieuwe All Time High zou kunnen bereiken voordat de halvering plaatsvindt. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zou dat voor het eerst in de geschiedenis van Bitcoin zijn.

Los van of het haalbaar is, want we zien nu eenmaal dat de koers ineens 10/20 of zelfs 30% in korte tijd kan stijgen, is het niet relevant om hier op de anticiperen. Vaak heeft het ‘this time is different’-narratief het aan het verkeerde eind, en opzichzelf is een halving geen spectaculaire dag waar veel koersvuurwerk te zien is.

Daarnaast zien we nu eenmaal dat de koers na grote stijgingen zoals we zien de afgelopen maanden, een forse correctie komt. Pak maar eens de grafieken erbij bij eerdere koersstijgingen. Nu is niet de tijd om te FOMO’en, maar juist om voorzichtig te zijn.

The post Bitcoin analyse: de koers schiet boven de 50.000 dollar, what is next? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!