Na 10 vette dagen, volgen nu de magere dagen. Bitcoin steeg binnen anderhalve week ontzettend hard, maar die trend lijkt voor nu even te keren. De afgelopen drie dagen waren rood in plaats van het geliefde groen. In de analyse van vandaag kijken we naar de RSI en plakken we de getallenreeks van Fibonacci op bitcoin. Daarnaast laat de trend zien dat de koers nog moet groeien wil bitcoin op lange termijn een stijging zien.
Lange termijn loopt uit op werkelijkheid
De lange termijntrend van bitcoin kunnen we laten zien door te kijken naar het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 kaarsen. In de grafiek hieronder staat elke kaars voor één dag. Die blauwe lijn boven de koers is dus het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen, dit wordt ook wel de 200MA genoemd. De bitcoin koers had eigenlijk moeten breken met 42.000 dollar om ook maar in de buurt te kunnen komen van de 200MA. Dat geeft dat oranje blok weer, de ruimte die vanaf 42 duizend nog moet overbruggen om bij de 200MA te komen.
Mooie zone voor RSI
In de paarse band onderin de grafiek zie je de RSI. Deze bevestigt eigenlijk de ommekeer van de trend van de prijs van bitcoin. Even sloeg deze indicator uit naar overbought, dus dat de markt relatief te veel bitcoin kocht, maar ook deze is nu dalende. Dit zou je kunnen zien als een indicatie dat de koers nog meer ruimte heeft om te zakken, maar wordt pas echt bevestigd als die onder de 50 duikt. RSI staat voor Relative Strength Index. Deze geeft met een index tussen 0 en 100 aan hoe sterk de koopdrang in de markt is.
Boven de 70 geeft een sterke koopdrang (overbought) aan. Onder de 30 is juist de verkoopdrang (oversold) groot. Als de RSI de 50 naar boven kruist, is dit een bevestiging dat er een opwaartse trend gaande is. Als de RSI lijn de 50 naar beneden kruist, dan is dit een bevestiging dat er een neergaande trend gaande is. Wat dat betreft is de RSI op basis van cijfers nu goed, tussen de 50 en 70 is er wel sprake van meer koop- dan verkoopdruk, maar er wordt niet onrealistisch veel gekocht (FOMO).
Verwachting op basis van Fibonacci
Tijd om iets verder in te zoomen. Hieronder staat elke kaars voor 4 uur. De gekleurde indicator is gebaseerd op de Fibonacci-reeks. De Fibonacci-reeks is een serie getallen die een natuurlijk verloop aangeeft. Het komt veel in de natuur voor en wordt ook in veel wiskundige modellen gebruikt. Ook financiële analyses ontkomen er niet aan. De reeks is heel simpel. Start bij 0 en volgt met 1, en verder is nu elk volgend getal de som van de vorige twee. Dit geeft: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, enzovoorts.
De bodem van deze indicator ligt op 22 juni, toen was de bitcoin koers even 28.500 dollar, het laagste punt na de vorige all time high.
Er zijn drie interessante prijsniveaus, mocht bitcoin verder dalen, houd dan 37.339 dollar in de gaten. Vindt bitcoin de weg omhoog, dan zie je dat er veel heftige gevechten zijn geweest rond 39.717 dollar, zeg maar gerust 40.000 dollar. Pas dan kan gedacht worden aan het hoogtepunt van de afgelopen dagen.
The post Bitcoin analyse: Er wordt niet onrealistisch veel verkocht, maar ook geen sprake van FOMO appeared first on BTC Direct | Nieuws.