We beginnen deze analyse met het slechte nieuws. En dan heb ik het over de grafiek en niet over de media, want daar heeft het overgrote deel van de berichtgeving over cryptocurrency’s nog steeds een bullish sentiment. Normaal zoomen we steeds meer in, vandaag zoomen we uit en beginnen we op de uren-chart, waarbij elke kaars (candle) voor één uur staat met een prijs in dollars.
Neemt enthousiasme af?
Bij Divergenties draait het om afwijkingen tussen koers en indicator. In dit geval is de indicator de Relative Strength Index, dat aangeeft hoe ‘enthousiast’ de markt is. De prijs gaat omhoog (zie blauwe lijn bovenaan), terwijl het enthousiasme omlaag gaat (zie blauwe lijn onderaan). De kans is groot dat de prijs ook even pas op de plaats gaat maken. De zwarte lijn fungeert als trendlijn en als de prijs daar doorheen zakt en beneden deze lijn een nieuwe kaars begint, dan is de ommekeer van deze trend bevestigd. Op het moment van schrijven is het bijna zover. Als dat gebeurt, tot waar kan de prijs zakken?
Turbulentie ligt op de loer
Zoomen we iets uit naar de grafiek waar elke kaars (candle) voor 4 uur staat, dan zie je de tegenstelling ook. Maar wat je daar ook ziet, is een trendlijn die 29 september begint. Die lijn zie ik dan ook als eerste steunlijn; daarop kan een neerwaartse beweging steun vinden en niet verder zakken. Het kán natuurlijk wel. Die steunlijn valt samen met een band waar we liever niet (meer) in terechtkomen; daar kan turbulentie verwacht worden en dan wordt alles een stuk onzekerder.
Tijd om positief te zijn
We zien hier nog iets, iets wat dit verhaal omleidt naar het goede nieuws. Er vormt zich een oplopende driehoek (ascending triangle) door de trendlijn die zojuist is besproken en de horizontale zwarte lijn bovenin de grafiek.
Zo’n driehoek is vaak een teken dat de prijs verder omhoog zal gaan. Als de prijs dus daalt en bij de zones terechtkomt die zichzelf al bewezen hebben als steun, dan hoeft de bitcoin koers (of liever gezegd: de mensen die handelen in de bitcoin) zich daar alleen maar aan die steun te houden. De prijs kan vervolgens weer naar boven. Dus: laten we daar eens een kijkje gaan nemen.
Bijna op hoogste punt ooit
Tsja, daar zien we natuurlijk direct het hoogste punt liggen. Nog maar 5,5 procent richting de 65.000 dollar en we hebben een nieuw hoogtepunt te pakken. Als je gaat kijken naar de grafiek van bitcoin in euro’s dan is een nieuw hoogtepunt zelfs binnen 1,5 procent bereikt (vanwege het verschil euro-dollar).
Met verschillende gereedschappen en berekeningen zou er een punt in de grafiek gezet kunnen worden waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Je merkt het al aan de schrijfwijze, met dit soort ‘voorspellingen’ moet voorzichtig worden omgegaan.
Wel, laat ik een heel simpel trucje gebruiken: ik trek een blauw lijntje bij de basis van de oplopende driehoek en plaats die boven de driehoek, op de plek waar er uitgebroken kan worden. Dat zou de plek kunnen zijn waar de prijs in eerste instantie naartoe gaat; het prijsniveau van rond de 68.500 dollar.
Hoewel sommige anders beweren, laat bitcoin zich niet voorspellen en is in het verleden gebleken dat er rare sprongen gemaakt kunnen worden. Bijna iedereen is positief en er meer goed nieuws dan slecht nieuws. Dat is juist het moment om extra alert te zijn.
The post Bitcoin analyse: nog maar een paar procent tot hoogste waarde ooit appeared first on BTC Direct | Nieuws.