Vorige week was weer een interessante week voor bitcoin. De prijs slingerde lustig heen en weer, maar liet ook zien dat de stijgingen en de dalingen steeds minder heftig zijn.

Bitocin is helemaal niet volatiel

De lonten (‘wicks’) van de weekkaars van vorige week zijn kort en de kaars zelf is ook klein. Kijk maar in de grafiek hieronder, in dollars en met voor elke week een kaars, waar vorige week aangegeven is met de oranje pijl.

Het prijsniveau van 34.600 dollar (29.140 euro) heeft zich voor de zevende week op rij bewezen als betrouwbare support en deze valt mooi samen met de EMA50. EMA staat voor Exponential Moving Average en is een voortschrijdend gemiddelde over een aantal kaarsen, hier dus 50.

Elke week wordt de prijsbeweging meer samengedrukt. Dit kan betekenen dat bitcoin zijn eindstation heeft bereikt en dit dan de prijs is die de markt redelijk vindt. Maar met het devalueren van alle wereldvaluta’s is dit niet realistisch. Er wordt zoveel geld bijgedrukt dat een asset als bitcoin, waarvan vaststaat dat er nooit meer dan 21 miljoen van zullen bestaan, vanzelf veel meer waard wordt. Er zijn zoveel bedrijven, banken, staten en zelfs al één land dat bitcoin heeft omarmd, dat het niet anders kan dat door de gelimiteerde voorraad van bitcoin de prijs nog flink zal stijgen. Maar nu nog niet even niet. Laten we even kijken op dagniveau voor de details.

Stilte heerst nog steeds

In de daggrafiek hieronder is te zien dat de stilte voor de storm, zoals beschreven voor het weekend, nog steeds heerst. De beschreven uitbraak kwam wel, maar deze duurde niet lang, omdat bij 36.000 dollar (30.319 euro) de prijs alweer werd tegengehouden.

De driehoek lijkt voor nu nog wel intact en speelt misschien nog een rol. We kijken nog even op de 4-uursgrafiek, want daar is nog een detail wat we niet mogen missen.

Serieuze poging tot uitbraak

In de 4-uursgrafiek hieronder is de locatie van de weerstand nauwkeuriger te stellen en deze ligt op de 35.600 dollar (29.983 euro), zie de oranje pijl. Bitcoin heeft een serieuze poging gedaan deze te slechten en is er zo’n slordige 16 uur mee bezig geweest.

Dat geeft niet alleen aan dat de weerstand aanzienlijk is, maar zeker ook dat bitcoin van zins is hier doorheen te komen. Dit geeft goede hoop voor de volgende poging.

Prognose

Wat kunnen we verwachten van bitcoin de komende dagen? In ieder geval nog een uitbraakpoging uit de driehoek. We geven twee scenario’s: één bearish (negatief) en één bullish (positief).

Bearish

Het bearish scenario is dat de uitbraak uit de driehoek naar beneden gebeurt. Mocht dit zo zijn dan zakt de prijs daarbij waarschijnlijk direct ook door de 33.300 dollar (28.045 euro) en zal dan de 30.000 dollar (25.266 euro) weer opzoeken voor steun. Tot op heden is dit een enorm sterke support gebleken.

Bullish

Als vandaag sluit met een prijs boven de driehoek, pak ‘m beet boven de 34.300 dollar (28.888 euro), dan kan bitcoin een tweede poging wagen om de barricade van 35.600 dollar (29.983 euro) te doorbreken. Als dat lukt dat kunnen we onze aandacht weer richten op 39.300 dollar (33.099 euro).

The post Bitcoin analyse: prijs is helemaal niet zo heel bewegelijk als je denkt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!