Als we een nieuw onderzoek van Allied Market Research mogen geloven, dan gaat de wereldwijde bitcoin-betaalmarkt voor het jaar 2031 naar een omvang van 3,788 biljoen dollar. Daarmee zou de industrie van 2022 tot en met 2031 een jaarlijkse groei van 16,3 procent opschrijven. Op het moment van schrijven noteert deze markt een opgetelde omzet van 850,6 miljard dollar.

Efficiëntieslag in de betaalsector

Volgens het document van Allied Market Research heeft bitcoin de potentie om de komende jaren een ware efficiëntieslag in de betaalsector te bewerkstelligen. Daarbij moet een flinke toename in de vraag naar internationale overboekingen in opkomende economieën voor een stijging van de activiteit op de bitcoin-betaalmarkt zorgen.

“We voorzien een toename van de vraag naar bitcoin onder banken, financiële instellingen en opkomende economieën”, zo valt er te lezen in het onderzoek. De snelste groei verwacht men in Noord-Amerika, waarvoor Allied Market Research een toename van 18,6 procent op jaarbasis voorspelt tot en met 2031.

Het enige wat de opkomst van bitcoin kan vertragen is het relatief lage wereldwijde kennisniveau. De meeste mensen weten bijvoorbeeld nog steeds niet wat het Lightning Network is en zien bitcoin als een traag betaalmiddel. Als je naar de basis-blockchain kijkt is dat waar, die kan immers maar 7 transacties per seconde verwerken. Het Lightning Network heeft echter de potentie om dat getal tot in het oneindige op te schalen.

Bitcoin momenteel vooral een spaarmiddel

Op het moment van schrijven ziet de markt bitcoin (BTC) nog vooral als een spaarmiddel. De absolute schaarste van 21 miljoen eenheden maakt het in theorie de ultieme bescherming tegen de inflatie in fiatgeld. Tot voor kort was inflatie in de Westerse wereld geen probleem, maar dit jaar is daar ook geen sprake meer van. In de Verenigde Staten is de inflatie gepiekt rond de 10 procent en ook in Europa slaat dit probleem steeds meer om zich heen.

Zelfs in Nederland hebben we op dit moment te kampen met een inflatie van ruim 14 procent op jaarbasis, een getal dat we voorheen alleen kenden uit de kranten als het ging over economieën als die van Argentinië en Turkije.

In die zin lijkt dit een perfecte periode voor bitcoin om zichzelf te profileren als een bescherming tegen het oeverloze bijdrukken van geld in het traditionele financiële systeem. Uiteindelijk is financiële pijn de beste drijfveer voor mensen om voorbij de status quo te kijken en op zoek te gaan naar alternatieven om hun vermogen te beschermen.

The post Analyse: Bitcoin-betaalmarkt naar $3,7 biljoen tegen 2031, zegt onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!