Bitcoin binnen 5 jaar naar $ 1 miljoen door Bitcoin obligaties

Samson Mow, chief strategy officer van blockchain technologie aanbieder Blockstream, verwacht dat El Salvador met haar door vulkanen aangedreven Bitcoin obligaties ervoor gaat zorgen dat de Bitcoin koers in vijf jaar naar $1 miljoen stijgt.

Bitcoin op weg naar $1 miljoen

Mow is overtuigd van een optimistische Bitcoin toekomst, dit vanwege het ambitieuze Bitcoin plan van El Salvador. Het land is namelijk van plan om een Bitcoin obligatie van $ 1 miljard uit te geven.  Deze ‘vulkaanobligaties’, zoals ze nu algemeen genoemd worden, hebben een looptijd van 10 jaar en een rente van 6,5 procent. Het land is van plan om de eerste obligatie in 2022 uit te geven.

Volgens officiële gegevens is de schatkist van El Salvador op dit moment 1.120 Bitcoin (ruim $63 miljoen tegen de huidige prijs) in bezit had. Onder leiding van president Nayib Bukele wil het land nu een Bitcoin City bouwen. In de stad zullen geen belastingen worden geheven, behalve belasting op de toegevoegde waarde.

Dit initiatief wordt gesteund door een Bitcoin obligatie van $ 1 miljard en aangedreven door geothermische energie van de Conchagua vulkaan. De helft van dit bedrag zal gebruikt worden om de stad te bouwen, de andere helft zal gebruikt worden om meer Bitcoin te kopen.

Tijdens een weekendgesprek over hoe El Salvador zijn Bitcoin obligaties zou kunnen financieren, zei Mow dat El Salvador na de lock-up periode van vijf jaar een deel van de Bitcoin zal gaan verkopen. Deze worden gebruikt om de Bitcoin obligaties te financieren. Hierdoor krijgen investeerders “extra coupons”. De waarde van Bitcoin zou hierdoor flink stijgen. Zodra dit gebeurt, wordt El Salvador het financiële centrum van de wereld.

Als Bitcoin na vijf jaar de $ 1 miljoen bereikt, wat Mow denkt, verkopen ze Bitcoin in twee kwartalen en verdienen ze die $ 500 miljoen terug.

Het artikel Bitcoin binnen 5 jaar naar $ 1 miljoen door Bitcoin obligaties verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht