Bitcoin (BTC) dipt en zorgt voor half miljard aan liquidaties, cardano (ADA) een van de harde dalers

Het was vandaag toch weer een rode dag! Alle top 10 crypto’s staan in het rood en ook bitcoin (BTC) handelaren kregen een klap in de vorm van een grote hoeveelheid liquidaties. De klappen lijken echter vooral hard te vallen laag in de top 10 met cryptocurrencies als cardano (ADA) en uniswap (UNI), die flink dalen.

Half miljard aan bitcoin (BTC) derivaten geliquideerd

Te beginnen met de prijs van bitcoin. Waar we vanochtend nog een test van de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek zagen, is de koers in de loop van de middag verder afgezakt. Daarbij was de $56.000-regio belangrijk om in de gaten te houden. Die prijszone zou steun moeten bieden willen de bulls niet nog verder de overhand verliezen.

Het dieptepunt van de huidige beweging ligt tot nu toe bij $55.609 op cryptocurrency exchange Coinbase. En met de huidige bitcoin prijs van $56.836 is de support bij $56.000 dus nog niet verloren. Deze prijszone is onder andere belangrijk gezien de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek en de 200-MA op de 4-uurs grafiek die zich hier bevinden.

Voor veel bitcoin derivatenhandelaren, waaronder futures- en optiecontracten vallen, was de dag pijnlijk. In totaal werden er over de afgelopen 24 uur $528 miljoen aan long contracten geliquideerd. Een dergelijke piek in liquidaties zagen we voor het laatst 24 maart, toen de koers tevens hard onderuit ging.

Deze altcoins vangen de grootste klappen

Nemen we een kijkje bij de altcoins in de top 10 dan zien we eigenlijk maar een stijger. Ripple (XRP) staat namelijk ondanks de dalende markt nog steeds 1,7% in het groen. De grootste dalers zijn op dit moment cardano (-6%), polkadot (-7,5%) en uniswap (-8%). Door de dalende bitcoin en altcoins koersen zakt de markt weer iets in waarde naar $1,9 biljoen. De bitcoin dominantie wint daarentegen weer wat terrein en steeg met 0,3% naar 55,8%.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) dipt en zorgt voor half miljard aan liquidaties, cardano (ADA) een van de harde dalers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht