Bitcoin (BTC) exchange Binance stelt opnamelimiet bij naar maximaal $2.000 per dag, voor wie geldt dit?

Crypto exchange Binance gaat het roer omgooien. Dat was te lezen in een artikel gisteren waarin de CEO van de exchange, Changpeng Zhao (CZ), aankondigde dat zijn bedrijf overal in de wereld vergunningen wil krijgen. De exchange zet op weg naar dit doel nu al de eerste stappen.

Gisteren plaatste de CEO een tweet waarin hij het doel van Binance nogmaals benadrukte en ook een van de eerste maatregelen aankondigde. De exchange wil zijn know-your-customer (KYC) beleid verder aanscherpen. Dit doet het natuurlijk met het oog op de toezichthouders.

“We zijn begonnen met de aanvraagprocessen voor licenties en goedkeuringen waar er een bestaand wettelijk kader is voor crypto-exchanges. Dit omvat lopende werkzaamheden in Azië-Pacific, EMEA en Latijns-Amerika. We zullen actief samenwerken met toezichthouders naarmate er meer crypto-specifieke kaders worden geïntroduceerd.

We breiden onze KYC-inspanningen uit om ons leiderschap op dit gebied te versterken. De dagelijkse opnamelimieten worden aangepast van 2 BTC naar 0,06 BTC (ongeveer ~$2.000 USD) voor accounts die alleen de basisaccountverificatie hebben doorstaan.”

Accounts die enkel de basisverificatie hebben doorlopen kunnen nog maar $2.000 per dag opnemen van de exchange. Dit was eerder nog 2 bitcoins, een stuk meer dus.

Binance kent drie verificatieniveau’s: Basic, Intermediate en Advanced. Voor Basic hoeven gebruikers enkel een naam, nationaliteit, geboortedatum en adres op te geven. Deze gebruikers kunnen met dit niveau handelen tussen verschillende cryptocurrencies. Het Basic niveau is er echter vooral voor bedoeld om te beginnen, gebruikers kunnen namelijk slechts hele kleine hoeveelheden fiat storten; maximaal $300.

Het is duidelijk dat Binance het roer omgooit. Onlangs kondigde de exchange al aan dat het de leverage op futures terugbrengt naar maximaal 20x. De beslissing was “in het belang van consumentenbescherming”, maar CZ noemde op dat moment eigenlijk geen reden op. Nu is duidelijk dat Binance vrienden wil maken met de toezichthouders!

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange Binance stelt opnamelimiet bij naar maximaal $2.000 per dag, voor wie geldt dit?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht