Bitcoin (BTC) exchange Coinbase ongekend populair bij investeerders, haalt niet $1,5 maar $2 miljard op!

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) exchange Coinbase van plan was $1,5 miljard op te halen bij investeerders. De exchange is uiteindelijk bijzonder populair gebleken bij investeerders. Coinbase haalde namelijk nog een stuk meer op dan de beoogde $1,5 miljard!

Uit een artikel van Bloomberg blijkt dat er maar liefst $7 miljard aan orders binnenkwamen. Hierdoor kon Coinbase zijn initiële doel van $1,5 miljard verhogen naar $2 miljard. Investeerders kregen voor het geïnvesteerde geld zogenoemde junk bonds, obligaties waarover zij rente ontvangen.

Het gaat hier om obligaties met een looptijd van zeven en 10 jaar. Dat er zoveel vraag bestaat naar deze obligaties in een crypto bedrijf is een goed teken. Bloomberg stelt dat dit “aantoont dat cryptocurrency niet langer gereserveerd is voor durkapitaal.” Volgens het mediaplatform deden namelijk ook hedgefondsen en pensioenfondsen mee aan de ronde.

Coinbase zal het opgehaalde geld gaan investeren in het verder uitbreiden van zijn diensten. Coinbase is een grote speler in crypto-trading, “maar het wil meer doen om daarbuiten te diversifiëren, wat een volatiele bezigheid kan zijn,” aldus Julie Chariell van Bloomberg Intelligence.

Een van de gebieden waar de exchange naar uit wil breiden is de decentralized finance (DeFi) wereld. Zo wil het een leendienst lanceren. Deze dienst, simpelweg genaamd “Lend,” geeft bepaalde Coinbase klanten de mogelijkheid om rente (4% per jaar) te verdienen door hun USD Coin (USDC) stablecoins uit te lenen. De Amerikaanse toezichthouder lijkt hier nu echter een stokje voor te steken.

Coinbase is niet de eerste die dergelijke obligaties uitgeeft in de Verenigde Staten. MicroStrategy ging het bedrijf voor en haalde in juni maar liefst $500 miljoen op. Deze opbrengst werd vervolgens in bitcoin gestopt. Inmiddels bezit het bedrijf meer dan 100.000 bitcoins en is hiermee de grootste bitcoin bezitter van de beursgenoteerde bedrijven.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange Coinbase ongekend populair bij investeerders, haalt niet $1,5 maar $2 miljard op!
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht