Bitcoin (BTC) exchange Coinbase sluit miljoenendeal met Amerikaanse politie- en immigratiedienst

De Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement, ook bekend als ICE, heeft maar liefst $1,36 miljoen besteed aan een nieuw contract met de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase. Dat viel gisteren een zekere Jack Poulson op:

ICE is de controversiële politiedienst van de Amerikaanse federale overheid gericht op immigratie en douane en is onderdeel van de Amerikaanse Department of Homeland Security.

Het is verreweg het grootse contract ooit dat Coinbase met de Amerikaanse overheid heeft gesloten. ICE kocht in augustus al blockchain analysesoftware van Coinbase voor $29.000. Waar de software precies voor gebruikt wordt, werd toen echter niet bekendgemaakt. Ook over deze nieuwe deal zijn details vooralsnog zeer schaars.

Toch is het nieuwe contract afgesloten voor maar liefst 45 keer groter bedrag dan de vorige. Het is niet de eerste keer dat Coinbase aan een Amerikaanse overheidsinstantie analysesoftware verkoopt. Coinbase maakt vorig jaar zomer bekend dat het bedrijf zijn software aan de Drug Enforcement Agency (DEA) en Internal Revenue Service (IRS) wilde verkopen. Coinbase ontving daar veel kritiek voor uit de cryptocurrency gemeenschap. Het contract werd een maand later met de Amerikaanse geheime dienst voor $184 duizend gesloten.

De Coinbase software is zelf ook niet zonder controverse. Deze software is namelijk afkomstig van Neutrino, een onderzoeksbedrijf dat Coinbase eind 2019 overnam. Dat leidde tot de #DeleteCoinbase beweging op Twitter. Meerdere werknemers van Neutrino waren namelijk verbonden aan een hackersgroep die spyware verkocht aan autoritaire regimes. Deze werknemers werden kort daarna ontslagen.

Coinbase, dat eerder dit jaar beursgang maakte, nam enkele maanden geleden ook analysebedrijf Skew over. Ondanks dat de bitcoin (BTC) beurs overduidelijk vrienden wil zijn met de Amerikaanse overheid, krijgt het wellicht alsnog binnenkort aan de stok met de Securities and Exchange Commission (SEC).

Coinbase moest al eerder dit jaar een miljoenenboete betalen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) betalen. Ook lag de exchange onlangs onder vuur omtrent de USDC stablecoin en de klantenservice. Desondanks haalde het bedrijf onlangs $2 miljard op bij investeerders en vroeg het een nieuw vergunning voor derivaten aan.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange Coinbase sluit miljoenendeal met Amerikaanse politie- en immigratiedienst
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht