Bitcoin (BTC) heeft dit jaar al meer energie verbruikt dan in heel 2020

Volgens Bloomberg heeft het Bitcoin (BTC) netwerk dit jaar al meer energie verbruikt dan in heel 2020. Dat meldt het financieel persbureau op 13 september:

Bloomberg meldt dat het Bitcoin netwerk in 2020 67 terawattuur (TWh) aan energie opslokte en dat de cryptocurrency er dit jaar al overheen is. Het mediabedrijf schat in dat Bitcoin tegen het eind van 2021 maar liefst 91 TWh verbruikt zal hebben dit jaar.

Dat is zelfs ondanks de crash in China begin deze zomer. In juni trad de Chinese overheid hard op tegen de mining industrie en meerdere provincies hebben het compleet verboden. Het zorgde ervoor dat de zogeheten hash rate, of rekenkracht, hard omlaag kelderde.

De Bitcoin hash rate lag medio mei nog rond zo’n 190 exahashes per seconde (EH/s) en kwam eind juni op nog maar zo’n 70 EH/s uit, een daling van meer dan 60%. Inmiddels is deze hersteld naar zo’n 140 EH/s, een stijging van 100% vanaf het dieptepunt.

Gegevens van de Cambrige Bitcoin Electricity Consumption Index (CBEBI) tonen dat het energieverbruik toen van 132 TWh naar 62 TWH zakte, maar geeft, in tegenstelling tot de Bloomberg cijfers, aan dat deze nu al op 97 TWh uitkomt. In vergelijking verbruikt heel Nederland zo’n 110 TWh per jaar. Men moet rekening houden dat al deze cijfers, voor beide de consumptie als de hash rate, schattingen zijn.

Het energieverbruik van Bitcoin kreeg dit jaar veel kritiek toen plotseling Elon Musk zei dat Tesla geen bitcoin betalingen meer accepteert. Kort daarna werd de Bitcoin Mining Council opgericht, een groep Noord-Amerikaanse miners die meer transparantie hierover willen aansporen.

Musk zei van de zomer dat Tesla weer BTC betalingen accepteert zodra meer dan 50% van bitcoin mining gedaan wordt aan de hand van groene stroom. In juli bracht de council een rapport uit dat het dit cijfer op 56% schat, maar we hebben sindsdien niets meer van Musk erover gehoord. De verwachting is ook dat de Chinese miner exodus de overstap naar groene energie verder aanspoort.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) heeft dit jaar al meer energie verbruikt dan in heel 2020
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht