Bitcoin (BTC) investeerders gebruikten dip om flink in te slaan, blijkt uit deze data

Gisteren zakte de bitcoin (BTC) koers terug tot de support bij $56.000. Terwijl dit voor sommigen misschien wat paniek veroorzaakte, leken andere investeerders juist hun slag te slaan! Dat blijkt uit data van blockchain-analysebedrijf Glassnode.

Door de transparante aard van blockchain-technologie kan iedereen verschillende kapitaalstromen op de markt volgen. Uit deze data valt soms interessante informatie te halen, waaronder wat beleggers doen zodra de koers een bepaalde prijs bereikt.

Zo blijkt dat tijdens de dip gisteren traders binnen een uur tijd maar liefst $478 miljoen aan tether (USDT) naar exchanges stuurden. De aanname is dat beleggers deze USDT naar de exchanges sturen om crypto te kopen.

“$476M USDT gestort op beurzen gisteren in een uur om de dip te kopen.

Elke keer dat we een duik nemen, is er geen tekort aan geld aan de zijlijn, zo lijkt het.”

Op de grafiek is te zien dat er gisteren een aardige piek was in stortingen bij exchanges (rode cirkel). Op dezelfde grafiek is eenzelfde piek te zien op 16 maart. Toen dipte bitcoin terug van zijn all-time high (ATH) boven $60.000 naar $54.000.

De ontwikkelingen kunnen erop duiden dat beleggers de dip gisteren hebben gebruikt om flink in te slaan. Is dit een indicatie dat er een verder herstel plaats zal vinden? In zijn onlangs verschenen koersvideo schijnt John van Meer, de Bitcoin Consultant, zijn licht op de huidige marktsituatie. Bekijk ‘m hier! 

De dip zorgde er gisteren ook voor dat veel futures posities werden geliquideerd. Over de afgelopen 24 uur zagen voornamelijk handelaren met long posities ongeveer $1 miljard aan posities worden gesloten. Lees in dit artikel meer over hoe de derivatenmarkt in maart een aantal indrukwekkende recordcijfers neerzette, en wat derivaten eigenlijk zijn.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) investeerders gebruikten dip om flink in te slaan, blijkt uit deze data
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht