Mohamed El-Erian, president van Queen’s College van de University of Cambridge en chief economic adviser van Allianz, een van de grootste verzekeraars ter wereld, sprak op 5 april met Jullia Chatterley van CNBC over Bitcoin (BTC).
De laatste tijd laait weer de discussie op of overheden en centrale banken Bitcoin zullen verbieden. Miljardair-investeerder Ray Dalio noemt het “zeer waarschijnlijk,” terwijl Tyler Winklevoss onlangs zei dat het “al te laat is.”
El-Erian zegt dat Bitcoin “niet te groot is om te falen,” maar als het gebeurd, kan dat het globale financiële systeem verstoren:
#Bitcoin: “From a narrow perspective, it’s not too big to fail. From a broader perspective, that would be another challenge for the liquidity paradigm.”@elerianm talks using $BTC to mitigate risk, investors viewing it as the “least bad asset” and market distortion. pic.twitter.com/2Mn3vorL62
— Julia Chatterley (@jchatterleyCNN) April 5, 2021
“Vanuit een eng perspectief is het niet te groot om te falen; vanuit een breder perspectief zou dat een nieuwe uitdaging zijn voor het ‘liquiditeitsparadigma,’ waarbij beleggers gewoon wedden op liquiditeit.”
Aldus El-Erian, die meldt dat hij denkt dat de adoptie van bitcoin vanuit de particuliere sector zal blijven toenemen. Dat is echter geen garantie dat de overheid bitcoin zal blijven tolereren:
“Dit is een activa die zichzelf wil vestigen, maar het kan zich alleen vestigen als regeringen het toestaan. Wees voorzichtig, want je gaat niet alleen uit van adoptie door de particuliere sector, maar je gaat ook uit van tolerantie van de overheid, en dat tweede, daar ben ik niet zo zeker van.”
Volgens de econoom zijn er drie soorten crypto-investeerders: degenen die het doen om defensieve redenen, degenen die het doen om speculatieve redenen en degenen die geloven dat de waarde van valuta’s zullen dalen door inflatie, en iets omarmen dat niet inflatoir is. Zolang centrale banken doorzetten met het printen van fiatgeld, zal dat steeds meer mensen richting crypto sturen.
Zelf kocht El-Arian bitcoin toen de koers terugzakte naar $5.000. Dat was wellicht kort na de uitbraak van het coronavirus, een buitenkansje dus. Vervolgens verkocht hij zijn BTC voor $19.000, rond het oude record. Hij dacht even de “slimste persoon” te zijn, maar had vervolgens spijt toen de prijs een maand later verdubbelde en “me eruit liet zien als een complete idioot!”
The post Analyse: “Bitcoin (BTC) is niet te groot om te falen,” zegt beroemde econoom
appeared first on Crypto-Insiders.